Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POSNE LAZANJE KOJE SE TOPE U USTIMA: Gurmanluk za sve prilike, a priprema se BRZO

05.04.2024. 10:28 10:50
Piše:
Izvor: Ilustracija/pixabay.com

Posne lazanje u posnim danima dobro će vam doći da razbijete monotoniju za trpezom, a toliko su ukusne da će te ih pripremati i u mrsnim danima.

Za pripremu ovog jela biće vam potrebne posne kore za lazanje, srednja glavica crnog luka, dve šolje soka od paradajza, tri čena belog luka, 300 grama pečuraka, brašno i ulje.

Od začina pripremite so, biber i origano.

Prvo zajedno izdinstajte crni i beli luk, u koji ćete dodati sitno iseckane pečurke, a kada se skuvaju prelijete ih sokom od paradajza.

Kada se zgusne, sos je spreman i sklonite ga sa ringle.

Posni bešamel sos pripremite tako što na tihoj vatri popržite malo brašna, dodate vodu i začine.

Posne listove za lazanje natopite ključalom vodom jedan minut, da se opuste.

U vatrostalnoj posudi premazanoj uljem ređate kore, naizmenično ih prelivajući sa ova dva sosa.

Ovako pripremljeno jelo pecite pola sata na 200 stepeni.

Dnevnik / Ona.rs

Autor:
Pošaljite komentar
Recept dana: Lazanje s povrćem

Recept dana: Lazanje s povrćem

01.05.2018. 13:56 13:59
POSNE RUM KUGLICE: Spremne za tren oka, a ukus će vas raspametiti

POSNE RUM KUGLICE: Spremne za tren oka, a ukus će vas raspametiti

03.04.2024. 15:58 16:07