Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ КОЈЕ СЕ ТОПЕ У УСТИМА: Гурманлук за све прилике, а припрема се БРЗО

05.04.2024. 10:28 10:50
Пише:
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Посне лазање у посним данима добро ће вам доћи да разбијете монотонију за трпезом, а толико су укусне да ће те их припремати и у мрсним данима.

За припрему овог јела биће вам потребне посне коре за лазање, средња главица црног лука, две шоље сока од парадајза, три чена белог лука, 300 грама печурака, брашно и уље.

Од зачина припремите со, бибер и оригано.

Прво заједно издинстајте црни и бели лук, у који ћете додати ситно исецкане печурке, а када се скувају прелијете их соком од парадајза.

Када се згусне, сос је спреман и склоните га са рингле.

Посни бешамел сос припремите тако што на тихој ватри попржите мало брашна, додате воду и зачине.

Посне листове за лазање натопите кључалом водом један минут, да се опусте.

У ватросталној посуди премазаној уљем ређате коре, наизменично их преливајући са ова два соса.

Овако припремљено јело пеците пола сата на 200 степени.

Дневник / Ona.rs

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Лазање с поврћем

Рецепт дана: Лазање с поврћем

01.05.2018. 13:56 13:59
ПОСНЕ РУМ КУГЛИЦЕ: Спремне за трен ока, а укус ће вас распаметити

ПОСНЕ РУМ КУГЛИЦЕ: Спремне за трен ока, а укус ће вас распаметити

03.04.2024. 15:58 16:07