POSNA PITA SA PRAZILUKOM Priprema brza i jednostavna, a ukus - prste da poližeš
Pita sa sojom, prazilukom i crnim lukom odličan je predlog za vreme posta.
Obogatite svoj posni jelovnik sjanim receptom za posnu pitu od gotovih kora. Nadev je drugačiji od onog na koji smo navikli, jer se pravi od soje.
U nadev idu praziluk i crni luk, a sigurni smo da će vam se ukus dopasti.
Sastojci:
- 150 g soje u ljuspicama
- 1 pakovanje kora za pitu
- 3 struka praziluka
- 3 glavice crnog luka
- so po ukusu
- biber po ukusu
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
Priprema:
Najpre potopite soju u vrelu vodu i ostavite da odstoji oko 12-15 minuta.
Za to vreme, iseckajte praziluk i crni luk, pa ih propržite na malo ulja dok ne omekšaju.
Dodajte oceđenu soju i pržite još koji minut. Dodajte so i biber po ukusu.
Tri kore stavite u podmazan pleh, poprskajte mešavinom ulja i vode, pa poređajte po 2-3 kašika fila. Radite tako do utroška materijala. Poslednji sloj posne pite treba da bude kora i nju poprskajte.
Pecite posnu pitu na 180°C dok ne porumeni.
Informer.rs/ Dnevnik