ПОСНА ПИТА СА ПРАЗИЛУКОМ Припрема брза и једноставна, а укус - прсте да полижеш
Пита са сојом, празилуком и црним луком одличан је предлог за време поста.
Обогатите свој посни јеловник сјаним рецептом за посну питу од готових кора. Надев је другачији од оног на који смо навикли, јер се прави од соје.
У надев иду празилук и црни лук, а сигурни смо да ће вам се укус допасти.
Састојци:
- 150 г соје у љуспицама
- 1 паковање кора за питу
- 3 струка празилука
- 3 главице црног лука
- со по укусу
- бибер по укусу
- 100 мл уља
- 100 мл воде
Припрема:
Најпре потопите соју у врелу воду и оставите да одстоји око 12-15 минута.
За то време, исецкајте празилук и црни лук, па их пропржите на мало уља док не омекшају.
Додајте оцеђену соју и пржите још који минут. Додајте со и бибер по укусу.
Три коре ставите у подмазан плех, попрскајте мешавином уља и воде, па поређајте по 2-3 кашика фила. Радите тако до утрошка материјала. Последњи слој посне пите треба да буде кора и њу попрскајте.
Пеците посну питу на 180°Ц док не порумени.
Informеr.rs/ Дневник