Želite da napravite BRZ i UKUSAN RUČAK? NESPRETNA DOMAĆICA ima predlog! Fud - blogerka Aleksandra Cvetanović otkriva zanimljiv RECEPT
Da je jednostavnost ključ sreće, na svojim društvenim mrežama iznova dokazuje Aleksandra Cvetanović, fud-blogerka poznata pod imenom Nespretna Domaćica, koja svojim receptima i ukusnim đakonijama okuplja veliki broj ljudi.
U primamljivim receptima, koji su uvek prezentovani tako da bi naterali i one koji ne znaju da kuvaju da se upuste u zanimljivu gastroavanturu, Aleksandra promoviše zdravu i ukusnu hranu, koju i sama priprema za svoju porodicu. Kroz niz recepata koji su zdravi, laki za pripremu i pristupačni, želi da pomogne pratiocima da pripremaju dnevne obroke i daje korisne predloge za gotovo svaki dan.
– Sve je počelo spontano, početkom 2020. godine, čini mi se da su nas uslovi u kojima smo živeli u tom periodu primorali da svi malo više uživamo u hrani, a i da se pohvalimo svojim malim remek-delima. Na svu sreću, meni je nekako išlo od ruke uživanje u hrani. Priprema je isprva bila nespretno, ali, kome nije? – kazala je iskreno za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Aleksandra Cvetanović.
Većina njenih pratilaca voli da sačuva i isproba recepte koji su jednostavni i brzo se pripremaju.
– Čini se da s lakoćom prepoznaju prave recepte, za hranu sačinjenu s ljubavlju i za pravo uživanje u obrocima – objasnila je Nespretna Domaćica. – Ja najčešće spremam pirinač sa mesom i povrćem, to mi je omiljen obrok. Eksperimentišem sa začinima i uvek se iznenadim svakom novom verzijom.
Za čitaoce našeg lista pripremila je recept koji je izazvao veliku pažnju na njenim društvenim mrežama – pečene paprike sa sirom, reklo bi se, upravo zbog lakoće i brzine pripreme, posebno tokom letnjih dana.
V. B.
10 manjih svežih paprika
500 g sitnog zrnastog sira
2 jajeta
100 g kačkavalja
5 kašika griza
2 kašike maslinovog ulja
Očistiti paprike, a nakon toga pripremiti fil tako što se u sir dodaju jaja, izrendani kačkavalj, griz i maslinovo ulje. Sve dobro sjediniti i puniti paprike, koje je potrebno ređati u uljem podmazani pleh (po želji, paprike možete tada premazati sa još malo ulja i posoliti). Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta, na 200 stepeni.
Ove paprike su izuzetno ukusne kada su tople, ali i kada su hladne, kada ih izvadite iz frižidera dan kasnije. Ali, nemojte mi verovati na reč, isprobajte recept.