Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Želite da napravite BRZ i UKUSAN RUČAK? NESPRETNA DOMAĆICA ima predlog! Fud - blogerka Aleksandra Cvetanović otkriva zanimljiv RECEPT

18.09.2023. 11:07 11:16
Piše:
Foto: Privatna arhiva

Da je jednostavnost ključ sreće, na svojim društvenim mrežama iznova dokazuje Aleksandra Cvetanović, fud-blogerka poznata pod imenom Nespretna Domaćica, koja svojim receptima i ukusnim đakonijama okuplja veliki broj ljudi.

U primamljivim receptima, koji su uvek prezentovani tako da bi naterali i one koji ne znaju da kuvaju da se upuste u zanimljivu gastroavanturu, Aleksandra promoviše zdravu i ukusnu hranu, koju i sama priprema za svoju porodicu. Kroz niz recepata koji su zdravi, laki za pripremu i pristupačni, želi da pomogne pratiocima da pripremaju dnevne obroke i daje korisne predloge za gotovo svaki dan.

– Sve je počelo spontano, početkom 2020. godine, čini mi se da su nas uslovi u kojima smo živeli u tom periodu primorali da svi malo više uživamo u hrani, a i da se pohvalimo svojim malim remek-delima. Na svu sreću, meni je nekako išlo od ruke uživanje u hrani. Priprema je isprva bila nespretno, ali, kome nije? – kazala je iskreno za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Aleksandra Cvetanović.

Većina njenih pratilaca voli da sačuva i isproba recepte koji su jednostavni i brzo se pripremaju.

– Čini se da s lakoćom prepoznaju prave recepte, za hranu sačinjenu s ljubavlju i za pravo uživanje u obrocima – objasnila je Nespretna Domaćica. – Ja najčešće spremam pirinač sa mesom i povrćem, to mi je omiljen obrok. Eksperimentišem sa začinima i uvek se iznenadim svakom novom verzijom.

Za čitaoce našeg lista pripremila je recept koji je izazvao veliku pažnju na njenim društvenim mrežama – pečene paprike sa sirom, reklo bi se, upravo zbog lakoće i brzine pripreme, posebno tokom letnjih dana.

V. B.

 

Paprike filovane sirom
 

10 manjih svežih paprika

500 g sitnog zrnastog sira

2 jajeta

100 g kačkavalja

5 kašika griza

2 kašike maslinovog ulja

 

Očistiti paprike, a nakon toga pripremiti fil tako što se u sir dodaju jaja, izrendani kačkavalj, griz i maslinovo ulje. Sve dobro sjediniti i puniti paprike, koje je potrebno ređati u uljem podmazani pleh (po želji, paprike možete tada premazati sa još malo ulja i posoliti). Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta, na 200 stepeni.

Ove paprike su izuzetno ukusne kada su tople, ali i kada su hladne, kada ih izvadite iz frižidera dan kasnije. Ali, nemojte mi verovati na reč, isprobajte recept.

 

 

Piše:
Pošaljite komentar
RECEPTI FUD-BLOGERA: Ketonac edukuje o ishrani

RECEPTI FUD-BLOGERA: Ketonac edukuje o ishrani

10.09.2023. 13:05 12:09
RECEPTI FUD-BLOGERA: MAJA PETROVIĆ otkriva kako da napravite neobične PALAČINKE s KOZIJIM SIROM, CVEKLOM i ORASIMA

RECEPTI FUD-BLOGERA: MAJA PETROVIĆ otkriva kako da napravite neobične PALAČINKE s KOZIJIM SIROM, CVEKLOM i ORASIMA

27.08.2023. 13:10 11:19
RECEPTI FUD-BLOGERA: glumac SLOBODAN STEFANOVIĆ otkriva kako da napravite NAJUKUSNIJI ROGAČ KOLAČ SA JABUKAMA

RECEPTI FUD-BLOGERA: glumac SLOBODAN STEFANOVIĆ otkriva kako da napravite NAJUKUSNIJI ROGAČ KOLAČ SA JABUKAMA

20.08.2023. 13:00 11:04