Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Dnevnik otkriva: Na čekanju okrivljeni za ubistva i dizanje u vazduh Snajperovih kola

29.04.2020. 11:54 11:56
Piše:
Izvor: Dnevnik/Bomba pod Snajperovim kolima eksplodirala 12. februara

Za dva počinjena ubistva i jedan pokušaj ovog krivičnog dela, nad mladim ljudima, na području novosadske policije koja sa su privukli veću pažnju javnosti, krajem prošle godine i početkom ove, još nisu podignute optužnice, jer su istrage još u toku, saznaje „Dnevnik“ nezvanično.

Radi se o ubistvu Đorđa Jovanovića (23) iz Vilova, kod Titela, lišenju života Dušanke Jocović  (25) iz Herceg Novog s boravištem u Novom Sadu i pokušaju likvidacije eksplozivom Novosađanina Slobodana Milutinovića  Snajpera (34).

Kako smo pisali telo Đorđa Jovanovića iz Vilova nađeno je krajem januara u jednoj jami punoj smeća,  kod uyerice na novosadskom Novom naselju. Mediji su pisali da je on kobne večeri bio u društvu  Stafana S. (25) iz Štrpca s Kosova i Metohije i Jovane J. (29) i Novog Sada i da je motiv zločina počinjenim sekirom, moguće s tri udarca - ljubomora, jer je, navodno, nastradali Đorđe nekada bio u vezi s Jovanom, koja se potom zbližila sa, sada  osumnjičenim za ubistvo.

Jovani J. se pripisuje neprijavljivanje počinioca krivičnog dela pa je njima posle policijskog zadržavanja određen pritvor do 30 dana.

Inače, ubijeni Đorđe je prema našim saznanjima odgovarao za više krivičnih dela imovinskog karaktera, a njegov nestanak je prijavio otac četiri dana pre nego što je policija pronašla telo.

Sledeći pomenuti zlo­čin se odnosi na ubistvo, za koje se pretpostvljalo u medijima da je učinjen iz strasti. Naime, krajem prošlog decembra nožem je usmrćena Dušanka Jocović na novosadskoj Grbavici.

Osum­njičen za ubitvo je njen bivši dugogodišnji momak  Dejan Dabović (28). Oboje su iz Herceg Novog, ona je tamo trenirala odbojku i nastavila da igra za novosadski klub, osam godina godina pre tragičnog događaja, a on je ostao u rodnom gradu.

Odmah posle tragedije spekulisalo s da se osumnjilenni nije mogao da pomiri s raskidom veze. Bili su navodno zajedno u prodavnici i kada su bili ispred njenog stana u Ulici Alekse Šantića 48 zadao smrtonosne ubode sečivom, i navodno joj je prerezao vrat, a potom ubo u grudi, ali o tome će se sukoro izjasniti vešataci za sudsku medicinu.

Tokom potrage za osumnjičenim za ubistvo, policijski automobil se sudario s „puntom“ . Tom prilikom lakše su povređene dve osobe. Nedugo potom, na uglu ulica Narodnog fronta i Balzakove, uhapšen je Dejan Dabović. 

Podsetimo i da je nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak odredio krajem februara  pritvor okrivljenima Njegošu K. (33) iz Beograda i Slađanu Đ. (26) iz Bojnika, koji su osumnjičeni za pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera (34) iz Novog Sada

Ova mera im je određena, kako boravkom na slobodi ne bi uticali na svedoke i zbog bojazni da bi mogli da ponove krivično delo. Krivična prijava ih tereti za pokušaj ubistva, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Pošto je za Slađanom raspisana poternica zbog neodazivanja na izdržavanje četvorogodišnje kazne zbog narkotika, on je poslat u zatvor.

Bomba pod Milutinovićev automobil postavljena je 12. februara na Grbavici, u Puškinovoj ulici, nedaleko od Osnovne škole “Sonja Marinković” i Limanske pijace. Eksplodirala je nešto posle 19 časova. Automobil “porše kajen” je potpuno uništen, dok je Milutinović prošao s lakšim povredama.

Milutinović je ranije osuđivan i da već dva puta mu je paljen automobil. U poslednje vreme je jedan od funkcionera FK “Kabel”.       

N. S. H.

Autor:
Pošaljite komentar
U Novom Sadu uhapšeni zbog pokušaja ubistva Snajpera

U Novom Sadu uhapšeni zbog pokušaja ubistva Snajpera

27.02.2020. 11:17 11:49
Snajperu bomba treća opomena posle prethodna dva spaljivanja automobila

Snajperu bomba treća opomena posle prethodna dva spaljivanja automobila

14.02.2020. 11:22 11:25