Recept dana: Kobasice s krompirom
U pitanju je jedan vrlo jednostavan recept za krajnje običan ručak. A jednostavnost se uglavnom ispostavi kao najbolje (i najukusnije) rešenje...
Sastojci (za 4 osobe):
- 450 g polušene kobasice,
- 6 većih krompira,
- 2 crvene paprike,
- manja glavica crnog luka,
- kašičica belog luka u prahu,
- kašičica dimljene paprike,
- 45 ml maslinovog ulja,
- 75 g izrendanog čedar sira,
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. Veći pleh obložiti pek papirom.
2. Kobasicu iseći na parčiće, a papriku oprati, osušiti i iseći na kocke.
3. Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kocke.
4. Crni luk očistiti i iseći na kockice.
5. Papriku, crni luk, kobasicu i krompir staviti u činiju, preliti maslinovim uljem i izmešati, pa dodati so, biber, beli luk u prahu i dimljenu papriku.
6. Izmešati sve zajedno i sipati na pleh.
7. Peći oko 40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni. Na pola pečenja izvaditi pleh i promešati da se svuda ispeče pođednako.
8. Kad je krompir pečen, izvaditi jelo iz rerne.
9. Posuti sirom i vratiti nazad u isključenu rernu da sir omekša i počne da se topi.
10. Posuti iseckanim peršunom i poslužiti sa salatom po izboru.