Recept dana: Zelene taljatele
20.12.2018.
11:32
11:36
Komentari (0)
Lagano, jednostavno i pritom ukusno jelo predlog je za današnji meni...
Sastojci:
- 50 g graška,
- 100 g spanaća,
- 250 g taljatela,
- 20 g putera,
- crni luk,
- 50 ml belog vina,
- 100 ml pavlake za kuvanje,
- 100 g izrendanog parmezana,
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. Skuvati pastu u slanoj vodi, a dok se testenina kuva, staviti da se grašak i spanać blago obare u kipućoj vodi.
2. Istovremeno na puteru propržiti sitno naseckan crni luk, pa dodati vino.
3. Kuvati uz povremeno mešanje sve dok vino ne ispari, pa uliti pavlaku i dodati 100 ml vode.
4. Promešati i ostaviti da se krčka dok ne uvri.
5. Dodati spanać, grašak i parmezan, pa sve kuvati nekoliko minuta uz stalno mešanje.
6. Na kraju začiniti po ukusu i pomešati s taljatelama.