Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Bečejci na kraju polusezone: Minus kod kuće nadoknadili u gostima

19.12.2018. 08:34 08:44
Piše:
Izvor: Dejan Stanojev i Dragan Knežev, foto: V. Jankov

Sneg je kolo pre planiranag okončao jesenji prvoligaški fudbalaski karavan, ali Bečejci nisu imali prazan hod minule subote.

Obeležili su vek organizovanog bitisanja fudbala u svojoj sredini. Posle svečanosti povodom vrednog jubileja i druženja raznih generacija fudbala, na redu je analiza urađenog u polusezoni za nama. Najmerodavniji da o tome priča je sportski direktor Dejan Stanojev, jer je u kontinuitetu bio uz ekipu i spletom okolnosti na četiri utakmice, posle ostavke šefa stručnog štaba Branka Savića, vodio je sa klupe.

„Nije ostvaren najavljeni plan da se nađemo među osam prvoplasiranih, ali mislim da je osvojeni broj bodova u ovom trenutku naša realnost. Istina je da smo izgubili dosta bodova na domaćem terenu, ali je istina i da smo osvojili više od očekivanog na strani. Imajući u vidu klupski buyet i igrački kadar kojim smo raspolagali, broj bodova je, ponavljam, realnost“, jasan je Stanojev.


Kovačević se nametnuo kao lider

Dres OFK Bečej 1918 minule jeseni nosila su 22 fudbalera. Jedini je na svim utakmicama igrao Mladen Kovačević, koji se, pošto je postigao i najveći broj golova(11), nametnuo kao lider. Evo imena svih igrača, uz napomenu da su u zagradi utakmice u kojima su zamenjeni ili su ušli kao zamene: Mladen Kovačević 22 (3) – 11 golova, Nemanja Stanojev 20 – 1 gol, Marjan Cvetković 20 (4) – 1, Nemanja Kragović 19 (1) -2, Marko Mandić 19 (1), Nemanja Lazić 19 (9) – 1, Dejan Rahić 19 (10) – 1, Kosta Dražić 18 (13) – 1, Sava Radić 17 (5), Čedomir Tomčić 17 (6) - 1, Marko Živkov 16 (1), Slavoljub Dabižljević 15 (6) – 1, Stefan Cvijić 15 (14) – 2, Aleksandar Erak 14 (9) - 1, Ilija Erdeljan 13 (12) – 2, Nemanja Grujić 10 (5), Vukašin Jelić 8 (5), Nemanja Radović 7 (1), Nemanja Vasin 7 (7), David Knežević 6 (6), Stefan Sekulić 2 (2) – 1 i David Dujić 1 (1).


Za nastavak prvenstvene trke moguća su pojačanja.

„U međuvremenu smo angažovali mladog i perspektivnog trenera Dušana Bajića, koji se potvrdio u poslednje tri utakmice, jer je dva puta igrao nerešeno sa, objektivno gledano, kvalitetnijim i organizovanijim klubovima od našeg. Sada se on pita. Razgovaraćemo sa svim igračima, videti da li neko želi da ode, neki će biti slobodni da odu, kako bismo stvorili mesto za nove fudbalere. Neće ih biti puno. Moje je mišljenje da su nam potrebna trojica, u svakoj liniji po jedan, kvalitetnih igrača i dvojica mlađih. Prevashodna želja nam je da iskusni Čedomir Tomčić ostane do kraja sezone. Istina je da on zbog obaveza na poslu manje trenira, ali je on pravi takmičar, igrač oko koga se u našoj ekipi sve vrti, pa nam je potreban makar i imao manju minutažu. Naravno, treba da čujemo i mišljenje trenera, jer drugi igrači koji ne mogu uvek da ispune trenažne obaveze mogu odmah da odu. Nas prvenstveno čeka grčevita borba za opstanak i igrač profila Tomčića nam je preko potreban“, nema dilemu Stanojev.

Sezonu je počeo na mestu šefa struke Branko Savić, koji je najavljivao plasam među prvih osam. Kako to posle prvog kruga nije ostvareno, podneo je ostavku.  Sportski direktor Stanojev vodio je ekipu na četiri utakmice, dva puta pobedio i po jedanput igrao nerešeno i izgubio, čime je uknjižio sedam bodova. U poslednje tri utakmice na užarenoj trenerskoj klupi bio je novoangažovani Dušan Bajić i zabeležio dva remija i poraz. Imajući sve u vidu, ukupan skor prvoligaša sa Tise u 22 prvenstvena kola je - 7 4 11 27:32 25. Fudbaleri su dobili slobodno do 10. januara za kada je zakazana prozivka i početak priprema.

V. Jankov

Autor:
Pošaljite komentar
Bečejci skromno obeležili vek igranja fudbala u svojoj sredini

Bečejci skromno obeležili vek igranja fudbala u svojoj sredini

17.12.2018. 09:30 09:33