overcast clouds
23°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Бечејци на крају полусезоне: Минус код куће надокнадили у гостима

19.12.2018. 08:34 08:44
Пише:
Извор: Дејан Станојев и Драган Кнежев, фото: В. Јанков

Снег је коло пре планиранаг окончао јесењи прволигашки фудбаласки караван, али Бечејци нису имали празан ход минуле суботе.

Обележили су век организованог битисања фудбала у својој средини. После свечаности поводом вредног јубилеја и дружења разних генерација фудбала, на реду је анализа урађеног у полусезони за нама. Најмеродавнији да о томе прича је спортски директор Дејан Станојев, јер је у континуитету био уз екипу и сплетом околности на четири утакмице, после оставке шефа стручног штаба Бранка Савића, водио је са клупе.

„Није остварен најављени план да се нађемо међу осам првопласираних, али мислим да је освојени број бодова у овом тренутку наша реалност. Истина је да смо изгубили доста бодова на домаћем терену, али је истина и да смо освојили више од очекиваног на страни. Имајући у виду клупски buyеt и играчки кадар којим смо располагали, број бодова је, понављам, реалност“, јасан је Станојев.


Ковачевић се наметнуо као лидер

Дрес ОФК Бечеј 1918 минуле јесени носила су 22 фудбалера. Једини је на свим утакмицама играо Младен Ковачевић, који се, пошто је постигао и највећи број голова(11), наметнуо као лидер. Ево имена свих играча, уз напомену да су у загради утакмице у којима су замењени или су ушли као замене: Младен Ковачевић 22 (3) – 11 голова, Немања Станојев 20 – 1 гол, Марјан Цветковић 20 (4) – 1, Немања Краговић 19 (1) -2, Марко Мандић 19 (1), Немања Лазић 19 (9) – 1, Дејан Рахић 19 (10) – 1, Коста Дражић 18 (13) – 1, Сава Радић 17 (5), Чедомир Томчић 17 (6) - 1, Марко Живков 16 (1), Славољуб Дабижљевић 15 (6) – 1, Стефан Цвијић 15 (14) – 2, Александар Ерак 14 (9) - 1, Илија Ердељан 13 (12) – 2, Немања Грујић 10 (5), Вукашин Јелић 8 (5), Немања Радовић 7 (1), Немања Васин 7 (7), Давид Кнежевић 6 (6), Стефан Секулић 2 (2) – 1 и Давид Дујић 1 (1).


За наставак првенствене трке могућа су појачања.

„У међувремену смо ангажовали младог и перспективног тренера Душана Бајића, који се потврдио у последње три утакмице, јер је два пута играо нерешено са, објективно гледано, квалитетнијим и организованијим клубовима од нашег. Сада се он пита. Разговараћемо са свим играчима, видети да ли неко жели да оде, неки ће бити слободни да оду, како бисмо створили место за нове фудбалере. Неће их бити пуно. Моје је мишљење да су нам потребна тројица, у свакој линији по један, квалитетних играча и двојица млађих. Превасходна жеља нам је да искусни Чедомир Томчић остане до краја сезоне. Истина је да он због обавеза на послу мање тренира, али је он прави такмичар, играч око кога се у нашој екипи све врти, па нам је потребан макар и имао мању минутажу. Наравно, треба да чујемо и мишљење тренера, јер други играчи који не могу увек да испуне тренажне обавезе могу одмах да оду. Нас првенствено чека грчевита борба за опстанак и играч профила Томчића нам је преко потребан“, нема дилему Станојев.

Сезону је почео на месту шефа струке Бранко Савић, који је најављивао пласам међу првих осам. Како то после првог круга није остварено, поднео је оставку.  Спортски директор Станојев водио је екипу на четири утакмице, два пута победио и по једанпут играо нерешено и изгубио, чиме је укњижио седам бодова. У последње три утакмице на ужареној тренерској клупи био је новоангажовани Душан Бајић и забележио два ремија и пораз. Имајући све у виду, укупан скор прволигаша са Тисе у 22 првенствена кола је - 7 4 11 27:32 25. Фудбалери су добили слободно до 10. јануара за када је заказана прозивка и почетак припрема.

В. Јанков

Аутор:
Пошаљите коментар
Бечејци скромно обележили век играња фудбала у својој средини

Бечејци скромно обележили век играња фудбала у својој средини

17.12.2018. 09:30 09:33