Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Podvarak

30.10.2018. 18:44 18:47
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Jednostavno za pripremu, ovo je mnogima jedno od omiljenih zimskih jela. Ako ste baš jako gladni, može i kao prilog...

Sastojci:

- 1 kg kupusa ribanca,

- 100 g mesnate dimljene slanine,

- glavica crnog luka,

- 2 čena belog luka,

- 2 kašike svinjske masti,

- kašika slatke aleve paprike,

- 1 lovorov list,

- 1 suva paprika,

- kašičica mlevenog bibera,

- po potrebi soli,

- po želji ljute tucane paprike

Priprema:

1. Kupus staviti u cediljku, oprati pod mlazom hladne vode i ocediti.

 2. U šerpu staviti mast da se zagreje i na srednjoj temperaturi ispržiti iseckanu glavicu crnog luka.

3. Dodati isečenu slaninu (ne mnogo sitno) i pržiti dok slanina ne zamiriše.

4. Zatim dodati iseckan beli luk i mleveni biber, kratko propržiti, pa staviti oceđen ribanac i mešati da se sav obloži masnoćom.

5. Dodati 300 ml vode, lovorov list, alevu papriku, promešati i dinstati kupus dok voda ne uvri. Zatim dodati još 600 ml vode, opranu suvu papriku i nastaviti dinstanje na srednjoj temperaturi. 6. Kupus dinstati dok ne omekša, uz dolivanje vode po potrebi.

6. Kada je završeno dinstanje, pre nego što se kupus stavi u rernu da se zapeče, u šerpi treba da ostane oko 1 cm vode. U ovoj fazi proveriti da li je kupus dovoljno slan i po potrebi posoliti. Ko voli, može dodati i ljutu, tucanu papriku.

7. Rernu zagrejati na 220 stepeni C, promešati kupus i staviti da se peče oko 30 minuta, dok ne porumeni.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Toskanska čorba s tortelinima

Recept dana: Toskanska čorba s tortelinima

24.10.2018. 12:17 12:57
Recept dana: Domaća juneća supa

Recept dana: Domaća juneća supa

22.10.2018. 12:38 12:40