Recept dana: Toskanska čorba s tortelinima
Mnogi koji su probali sjajne specijalitete autentične za ovaj grad, smatraju kako su doživeli najbolje što Italija može da ponudi…
Sastojci (za 6 osoba):
- 1,2 l pileće ili supe od povrća,
- 800 g paradajza,
- glavica komorača,
- glavica luka,
- 250 g kelja,
- 300 g tortelina,
- 2 kašičice origana,
- 100 ml pavlake za kuvanje,
- 50 g ribanog parmezana,
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. U lonac sipati supu, pa dodati iseckan paradajz, kao i oočišćen i naseckan komorač i luk.
2. Kuvati dok ne provri, pa smanjiti vatru i kuvati još 10 minuta.
3. Nakon 10 minuta, dodati opran i iseckan kelj, torteline i origano.
4. Pustiti opet da sve provri, pa kuvati još oko 5 minuta dok se torteline ne skuvaju.
5. Na kraju u čorbu usuti pavlaku, promešati i probati, pa ako treba dodati još soli i bibera.
6. Skinuti s vatre i poslužiti s ribanim parmezanom posutim odgore.