Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Toskanska čorba s tortelinima

24.10.2018. 12:17 12:57
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Mnogi koji su probali sjajne specijalitete autentične za ovaj grad, smatraju kako su doživeli najbolje što Italija može da ponudi…

Sastojci (za 6 osoba):

- 1,2 l pileće ili supe od povrća,

- 800 g paradajza,

-  glavica komorača,

-  glavica luka,

- 250 g kelja,

- 300 g tortelina,

- 2 kašičice origana,

- 100 ml pavlake za kuvanje,

- 50 g ribanog parmezana,

- so i biber po ukusu

Priprema:

1. U lonac sipati supu, pa dodati iseckan paradajz, kao i oočišćen i naseckan komorač i luk.

2. Kuvati dok ne provri, pa smanjiti vatru i kuvati još 10 minuta.

3. Nakon 10 minuta, dodati opran i iseckan kelj, torteline i origano.

4. Pustiti opet da sve provri, pa kuvati još oko 5 minuta dok se torteline ne skuvaju.

5. Na kraju u čorbu usuti pavlaku, promešati i probati, pa ako treba dodati još soli i bibera.

6. Skinuti s vatre i poslužiti s ribanim parmezanom posutim odgore.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Slasne lazanje

Recept dana: Slasne lazanje

17.10.2018. 19:16 19:19
Recept dana: Pita s piletinom

Recept dana: Pita s piletinom

15.10.2018. 19:16 19:22