Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Salčići

18.10.2018. 21:26 21:30
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Možda jeste u pitanju malo kalorišnija poslastica, ali neće Miholjsko leto još dugo. A kad malo zahladi, ove će vas kiflice sasvim sigurno prijatno ugrejati...

Sastojci:

- ½ kg brašna,

- 3 žumanceta,

- 100 g šećera,

- kockica kvasca,

- 250 g sala,

- kašičica soli,

- mleka po potrebi,

- pekmeza po potrebi,

- šećer u prahu

Priprema:

1. Staviti kvasac u mleko da nadođe.

2. U posudu za mešanje sipati brašno, dodati kvasac, žumanca, šećer i mleko koliko je potrebno za testo srednje tvrdoće.

3. Rukom mesiti dok ne prestane da se lepi.

4. Napraviti jufku, prekriti je krpom i ostaviti da malo odstoji.

5. Zatim jufku razviti u list debljine prsta, pa potom testo premazati salom i previti ga kao knjigu; sve četiri strane i ostaviti da odstoji 15 minuta.

6. Nakon toga, ponovo razviti i sve ponoviti tri puta.

7. Razviti testo, zatim seći na četvorouglaste komade, pa na svaki staviti kašiku pekmeza i potom blago presaviti.

8. Peći na 200 stepeni oko 25 minuta.

9. Mlake kiflice uvaljati u šećer u prahu.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Brzinski pesto s taljatelama

Recept dana: Brzinski pesto s taljatelama

16.10.2018. 19:26 19:33
Recept dana: Piletina s pečurkama

Recept dana: Piletina s pečurkama

12.10.2018. 13:40 13:45