Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Салчићи

18.10.2018. 21:26 21:30
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Можда јесте у питању мало калоришнија посластица, али неће Михољско лето још дуго. А кад мало захлади, ове ће вас кифлице сасвим сигурно пријатно угрејати...

Састојци:

- ½ кг брашна,

- 3 жуманцета,

- 100 г шећера,

- коцкица квасца,

- 250 г сала,

- кашичица соли,

- млека по потреби,

- пекмеза по потреби,

- шећер у праху

Припрема:

1. Ставити квасац у млеко да надође.

2. У посуду за мешање сипати брашно, додати квасац, жуманца, шећер и млеко колико је потребно за тесто средње тврдоће.

3. Руком месити док не престане да се лепи.

4. Направити јуфку, прекрити је крпом и оставити да мало одстоји.

5. Затим јуфку развити у лист дебљине прста, па потом тесто премазати салом и превити га као књигу; све четири стране и оставити да одстоји 15 минута.

6. Након тога, поново развити и све поновити три пута.

7. Развити тесто, затим сећи на четвороугласте комаде, па на сваки ставити кашику пекмеза и потом благо пресавити.

8. Пећи на 200 степени око 25 минута.

9. Млаке кифлице уваљати у шећер у праху.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Брзински песто с таљателама

Рецепт дана: Брзински песто с таљателама

16.10.2018. 19:26 19:33
Рецепт дана: Пилетина с печуркама

Рецепт дана: Пилетина с печуркама

12.10.2018. 13:40 13:45