Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pileće lazanje

29.08.2018. 13:29 13:31
Piše:
Foto: pixabay.com

Lazanja kakvu danas poznajemo, bogato slojevito jelo koje „pliva“ u sosu od paradajza s mlevenim mesom, „debitovalo“ je u Napulju, negde u srednjem veku. Danas je toliko popularno da krajem jula ima i svoj dan.

Sastojci:

- 1 pakovanje kora za lazanje koje se ne kuvaju,

- 300 g pilećeg belog mesa,

- 200 ml neutralne pavlake,

- 200 ml kisele pavlake,

- 2 šargarepe,

- 200 g trapista,

- 100 ml kečapa,

- mešavina suvih začina,

- ulje

Priprema:

1. Piletinu iseći na kockice, šargarepu narendati, pa sve začiniti po ukusu.

2. Začinjenu piletinu i šargarepu prodinstati na ulju oko pet minuta, pa nakon toga preliti mešavinom pavlake i pustiti da malo krčka dok se ne zgusne.

3. Vatrostalnu posudu premazati uljem, pa slagati lazanje. Preko svake kore staviti fil od piletine i pavlake, preliti s malo kečapa i tako uraditi sa svim korama.

4. Po vrhu posuti rendanim trapistom, prekriti alu-folijom i peći 45 minuta na 200 stepeni.

5. Potom skinuti foliju i peći još nekih pet minuta da se dobije lepa korica.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Jafa loptice

Recept dana: Jafa loptice

27.08.2018. 11:23 11:30
Recept dana: Lagani kolač s kupinama

Recept dana: Lagani kolač s kupinama

21.08.2018. 18:57 19:00