Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Napoleonov kolač

03.05.2018. 19:21 19:22
Piše:
Foto: pixabay.com

Kolač s 1.000 listova (Mille-feuille na francuskom) sasvim sigurno je jedan od najboljih i najpoznatijih francuskih deserta. Poznat je i kao Napoleonov kolač, ukusan i sočan, ovaj francuski desert može da se spremi i u kombinaciji sa sezonskim voćem, na primer jagodama.

Sastojci:

- pakovanje lisnatog testa,

- 300 g jagoda,

- 1 limun

- 350 ml slatke pavlake,

- 1 mahuna vanile,

- 5 kašika šećera

Priprema:

1. Limun dobro oprati, pa ga naribati i polovinu ocedite, pa njime „začiniti“ jagode.

2. Lisnato testo lagano razvaljati, pa ga iseći na jednake oblike.

3. Rernu zagrejati na 200 stepeni, testo posuti s malo šećera, pa ubaciti u rernu i na njega staviti teži predmet (rešetka od rerne će najbolje poslužiti), koji će sprečiti nastajanje lisnatih mehurića. 4. Za to vreme mikserom mutiti slatku pavlaku, mahunu vanile koju ste sastrugali nožićem i kašiku šećera dok se ne dobije čvrsti sneg.

5. Kada se testo izvadi iz rerne i ohladi, poređati desert: na dno staviti komadić lisnatog testa, premazati ga kremom od vanile i slatke pavlake. Dodati nekoliko seckanih komadića voća, pa preklopiti drugim komadom testa. Premazati kremom i nafilovati celim komadima voća.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Marinirane masline s mocarelom

Recept dana: Marinirane masline s mocarelom

27.04.2018. 11:22 11:28
Recept dana: Minestrone supa

Recept dana: Minestrone supa

25.04.2018. 11:20 11:23