Recept dana: Mesni rolat s jajima
Nakon Uskrsa, uvek ostane kuvanih jaja; evo predloga šta da uradite s njima. Ove fašire će svi obožavati.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa,
- glavica crnog luka,
- 2 češa belog luka,
- 3 kriške suvog hleba,
- 5 jaja,
- peršunov list,
- suvi začin,
- so i biber po ukusu,
- malo ulja,
- 3 kašike brašna
Priprema:
1. Očistiti i sitno iseckati crni i beli luk, a kriške hleba pokvasiti u mlakoj vodi i dobro iscediti.
2. U činiju za mešanje staviti sitno seckani luk, mleveno meso, sitno seckan peršunov list, jedno sveže jaje, nakvašeni hleb, malo ulja, brašno i začine po ukusu.
3. Smesu dobro izmesiti da se svi sastojci pomešaju.
4. Oljuštiti skuvana jaja.
5. U tepsiju staviti papir za pečenje, pa na njega pola smese mesa, zatim na meso poređati jedno do drugog kuvana jaja i pokriti ih ostatkom mesa. 6. Formirati veknicu i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok meso ne bude lepo pečeno.