Рецепт дана: Месни ролат с јајима
Након Ускрса, увек остане куваних јаја; ево предлога шта да урадите с њима. Ове фашире ће сви обожавати.
Састојци:
- 500 г млевеног меса,
- главица црног лука,
- 2 чеша белог лука,
- 3 кришке сувог хлеба,
- 5 јаја,
- першунов лист,
- суви зачин,
- со и бибер по укусу,
- мало уља,
- 3 кашике брашна
Припрема:
1. Очистити и ситно исецкати црни и бели лук, а кришке хлеба поквасити у млакој води и добро исцедити.
2. У чинију за мешање ставити ситно сецкани лук, млевено месо, ситно сецкан першунов лист, једно свеже јаје, наквашени хлеб, мало уља, брашно и зачине по укусу.
3. Смесу добро измесити да се сви састојци помешају.
4. Ољуштити скувана јаја.
5. У тепсију ставити папир за печење, па на њега пола смесе меса, затим на месо поређати једно до другог кувана јаја и покрити их остатком меса. 6. Формирати векницу и пећи у рерни загрејаној на 200 степени док месо не буде лепо печено.