Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ukusi Vojvodine na 44. Sajmu hrane u Budvi

22.03.2018. 17:54 17:58
Piše:
Foto: psp.vojvodina.gov.rs

BUDVA: Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević obratio se na Jadranskom sajmu u Budvi, na ceremoniji svečanog otvaranja 44. Sajma hrane i, uz čestitke za 50 godina uspešnog rada, izjavio da je ovaj sajam postao idealno mesto za okupljanje privrednika, proizvođača i kompanija, i mesto gde se prezentuju najnovija dostignuća, ostvaruju brojni poslovni kontakti i uspostavljaju odlični poslovni aranžmani.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kroz projekat „Ukusi Vojvodine" predstaviće ono što Vojvodina kao gastronomska regija ima, a to je između ostalog, kvalitetno vino i bogata kulturna baština, kazao je Radojević.

Svim učesnicima sajamskih priredbi poželeo je da uspostave dobre poslovne kontakte i ostvare značajne komercijalne rezultate, istakavši da  prostora za saradnju proizvođača i privrednika  iz  Srbije, AR Vojvodine i Crne Gore ima, i to na različitim poljima, te da su ove sajamske manifestacije prilika da se privredni subjekti obe zemlje bolje povežu, razviju preduzetničke ideje i zajednički nastupe na trećim tržištima.

Radojević je pozvao proizvođače  i privrednike Crne Gore da posete  Novi Sad i, kako je kazao, “jedinstvenu smotru agrara u jugoistočnom delu Evrope” -  jubilarni 85. Međunarodni poljoprivredni sajam od 15. do 21. maja.

Na Jadranskom sajmu u Budvi dana su otvoreni 44. Sajam hrane, 27. Sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstva - METUBES i 23. Sajam ekologije, koje su okupile oko 145 izlagača. Na svečanom otvaranju obratili su se direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković i predsednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović.

Piše:
Pošaljite komentar