Ukusi Vojvodine na 44. Sajmu hrane u Budvi
BUDVA: Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević obratio se na Jadranskom sajmu u Budvi, na ceremoniji svečanog otvaranja 44. Sajma hrane i, uz čestitke za 50 godina uspešnog rada, izjavio da je ovaj sajam postao idealno mesto za okupljanje privrednika, proizvođača i kompanija, i mesto gde se prezentuju najnovija dostignuća, ostvaruju brojni poslovni kontakti i uspostavljaju odlični poslovni aranžmani.
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kroz projekat „Ukusi Vojvodine" predstaviće ono što Vojvodina kao gastronomska regija ima, a to je između ostalog, kvalitetno vino i bogata kulturna baština, kazao je Radojević.
Svim učesnicima sajamskih priredbi poželeo je da uspostave dobre poslovne kontakte i ostvare značajne komercijalne rezultate, istakavši da prostora za saradnju proizvođača i privrednika iz Srbije, AR Vojvodine i Crne Gore ima, i to na različitim poljima, te da su ove sajamske manifestacije prilika da se privredni subjekti obe zemlje bolje povežu, razviju preduzetničke ideje i zajednički nastupe na trećim tržištima.
Radojević je pozvao proizvođače i privrednike Crne Gore da posete Novi Sad i, kako je kazao, “jedinstvenu smotru agrara u jugoistočnom delu Evrope” - jubilarni 85. Međunarodni poljoprivredni sajam od 15. do 21. maja.
Na Jadranskom sajmu u Budvi dana su otvoreni 44. Sajam hrane, 27. Sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstva - METUBES i 23. Sajam ekologije, koje su okupile oko 145 izlagača. Na svečanom otvaranju obratili su se direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković i predsednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović.