Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Brnabić: Rekonstrukcija vlade otvorena tema

07.03.2018. 14:13 17:16
Piše:
Foto: Tanjug

KOPAONIK:  Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je rekonstrukcija vlade stalno, mootvoreno pitanje, da je svaki član vlade spreman na to da rekonstrukcije može biti u hodu, a ako do nje dođe - biće jedino zasnovana na rezultatima ili nedostatku tih rezultata. 

Brnabić je, na pitanje novinara o mogućoj rekonstrukciji njenog kabineta, rekla da i ova, kao i prethodna vlada, ima dobru praksu da se vrednuju rezultati i da je svaki njen član u svakom trenutku spreman da do rekonstrucije dođe. 



„Vi znate da je prethodna vlada uvela kontinuitet i praksu za koju mislim da je dobra. Mislila sam da je dobra i dok sam bila ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i danas mislim kao predsednica Vlade da je dobro, a to je da radimo na osnovu rezultata“, objasnila je ona.



Rekla je da je svaki član vlade spreman na to da može u hodu biti rekonstrukcije vlade, ako se smagtra da negde može nešto brže i bolje da se radi. 



„Tako da je i u ovom trenutku rekonstrukcija Vlade tema koja je otvorena. Ja neću o njoj pričati u medijima, ali ako dođe do rekonstrukcije Vlade biće jedino zasnovana na rezultatima ili nedostatku tih rezultata“, naglasila je ona.

Dačić: Nisam protiv rekonstrukcije,još nije bilo reči o tome



BEOGRAD: Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da nije protiv rekonstrukcije vlade, ali da o tome nije bilo reči. “Nije bilo reči o rekonstrukciji vlade, bar ne sa mnom. Uostalom, to je pitanje za premijerku ili pre svega za predsednika Srbije i najveće stranke", rekao je Dačić.Na pitanje da li postoji mogućnost objedinjavanja ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija, rekao je:



"A, to ko će biti na konkretnim mestima, naravno, ničija ministarska fotelja nije večna i ako vi mislite da ću ja da kritikujem Jadranku (Joksimović), sigurno neću, ona dobro radi svoj posao i sigurno bi bila dobar ministar spoljnih poslova”, rekao je Dačić novinarima. 



Prema njegovim rečima, “ništa tu nije sporno”, ali na vladi nije bilo reči o tome, a ističe da se zalagao da istovremeno sa lokalnim budu i parlamentarni izbori. 



“Evo sada imate sednicu parlamenta, imate poslanike čije su stranke osvojile jedan koma nešto, 0,2 odsto glasova, gde se postavlja pitanje više legitimiteta. Obično se postavlja pitanje legitimiteta vladajućih stranaka, u ovom slučaju, postavlja se pitanje legitimiteta nekih opozicionih stranaka. Mislim da je zato bilo dobro da su se istovremeno održali parlamentarni izbori, ali naravno, nisam protiv rekonstrukcije vlade”, rekao je Dačić. 



To je do sada i bila praksa, kaže on, kada god je moguće da se nađu bolja rešenja za određena mesta - tome treba pristupiti. 

Mihailović: Rekonstrukcija je u redu,ako doprinosi efikasnost



BEOGRAD: Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da nema ništa protiv rekonstrukcije vlade ''''ukoliko to donosi efikasniji rad''''. Mihajlović je tako komentarisala navode iz medija da bi deo njenog resora mogao da bude dat Goranu Vesiću, koji se spominje u rekonstruisanoj vladi kao ministar infrastrukture. Kako je rekla, o tome se do sada nije razgovaralo na vladi.



''''Nismo razgovarali o tome, mislim da treba da nas određuju rezultati. Kada budemo o tome pričali, da li će to da bude u nasoj stranci ili ćemo prvo razgovarati u vladi, imaćemo stav o tome'''', rekla je Mihajlović na konfrenciji za novinare u Vladi Srbije.



Mihailovićeva je naglasila da je svaka rekonstrukcija dobra ukoliko donese novu energiju i da će, kada se o tome bude zvanicno razgovaralo, izneti stav o tom pitanju.''''Svaka vrsta rekonstrukcije treba da nam donese novu energiju. Treba da donese da budemo efikasniji, a ako to rekonstrukcija donese, ja sam uvek za, koji god delovi ministarstva bili'''', poručila je ministarka.

Autor:
Pošaljite komentar
Brnabić: Srbiji potrebna ekonomija zasnovana na inovacijama

Brnabić: Srbiji potrebna ekonomija zasnovana na inovacijama

07.03.2018. 12:58 12:59
Brnabić i Lang o švajcarskoj Strategiji saradnje sa Srbijom

Brnabić i Lang o švajcarskoj Strategiji saradnje sa Srbijom

06.03.2018. 19:41 19:46
Brnabić i Korčok: Razvijati odnose Srbije i Slovačke 

Brnabić i Korčok: Razvijati odnose Srbije i Slovačke 

05.03.2018. 18:56 18:58