scattered clouds
19°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Брнабић: Реконструкција владе отворена тема

07.03.2018. 14:13 17:16
Пише:
Фото: Tanjug

КОПАОНИК:  Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да је реконструкција владе стално, моотворено питање, да је сваки члан владе спреман на то да реконструкције може бити у ходу, а ако до ње дође - биће једино заснована на резултатима или недостатку тих резултата. 

Брнабић је, на питање новинара о могућој реконструкцији њеног кабинета, рекла да и ова, као и prеthodna влада, има добру праксу да се вреднују резултати и да је сваки њен члан у сваком тренутку спреман да до реконструције дође. 



„Ви знате да је prеthodna влада увела континуитет и праксу за коју мислим да је добра. Мислила сам да је добра и док сам била министар за државну управу и локалну самоуправу и данас мислим као председница Владе да је добро, а то је да радимо на основу резултата“, објаснила је она.



Рекла је да је сваки члан владе спреман на то да може у ходу бити реконструкције владе, ако се смагтра да негде може нешто брже и боље да се ради. 



„Тако да је и у овом тренутку реконструкција Владе тема која је отворена. Ја нећу о њој причати у медијима, али ако дође до реконструкције Владе биће једино заснована на резултатима или недостатку тих резултата“, нагласила је она.

Дачић: Нисам против реконструкције,још није било речи о томе



БЕОГРАД: Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да није против реконструкције владе, али да о томе није било речи. “Није било речи о реконструкцији владе, бар не са мном. Уосталом, то је питање за премијерку или пре свега за председника Србије и највеће странке", рекао је Дачић.На питање да ли постоји могућност обједињавања министарства спољних послова и европских интеграција, рекао је:



"А, то ко ће бити на конкретним местима, наравно, ничија министарска фотеља није вечна и ако ви мислите да ћу ја да критикујем Јадранку (Јоксимовић), сигурно нећу, она добро ради свој посао и сигурно би била добар министар спољних послова”, рекао је Дачић новинарима. 



Према његовим речима, “ништа ту није спорно”, али на влади није било речи о томе, а истиче да се залагао да истовремено са локалним буду и парламентарни избори. 



“Ево сада имате седницу парламента, имате посланике чије су странке освојиле један кома нешто, 0,2 одсто гласова, где се поставља питање више легитимитета. Обично се поставља питање легитимитета владајућих странака, у овом случају, поставља се питање легитимитета неких опозиционих странака. Мислим да је зато било добро да су се истовремено одржали парламентарни избори, али наравно, нисам против реконструкције владе”, рекао је Дачић. 



То је до сада и била пракса, каже он, када год је могуће да се нађу боља решења за одређена места - томе треба приступити. 

Михаиловић: Реконструкција је у реду,ако доприноси ефикасност



БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да нема ништа против реконструкције владе ''''уколико то доноси ефикаснији рад''''. Михајловић је тако коментарисала наводе из медија да би део њеног ресора могао да буде дат Горану Весићу, који се спомиње у реконструисаној влади као министар инфраструктуре. Како је рекла, о томе се до сада није разговарало на влади.



''''Нисмо разговарали о томе, мислим да треба да нас одређују резултати. Када будемо о томе причали, да ли ће то да буде у насој странци или ћемо прво разговарати у влади, имаћемо став о томе'''', рекла је Михајловић на конфренцији за новинаре у Влади Србије.



Михаиловићева је нагласила да је свака реконструкција добра уколико донесе нову енергију и да ће, када се о томе буде званицно разговарало, изнети став о том pitanju.''''Svaka врста реконструкције треба да нам донесе нову енергију. Треба да донесе да будемо ефикаснији, а ако то реконструкција донесе, ја сам увек за, који год делови министарства били'''', поручила је министарка.

Аутор:
Пошаљите коментар
Брнабић: Србији потребна економија заснована на иновацијама

Брнабић: Србији потребна економија заснована на иновацијама

07.03.2018. 12:58 12:59
Брнабић и Ланг о швајцарској Стратегији сарадње са Србијом

Брнабић и Ланг о швајцарској Стратегији сарадње са Србијом

06.03.2018. 19:41 19:46
Брнабић и Корчок: Развијати односе Србије и Словачке 

Брнабић и Корчок: Развијати односе Србије и Словачке 

05.03.2018. 18:56 18:58