Recept dana: Kineska piletina s povrćem
Predlog za današnji ručak - ukusna piletinu na kineski način.
Sastojci:
- 1 tikvica,
- 1 paradajz,
- glavica luka,
- 150 g graška,
- 2 šargarepe,
- 3 čena belog luka,
- 400 g pilećih prsa isečenih na kockice,
- 3 kašike soja sosa,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- biber i so po ukusu,
- kašičica đumbira,
- kocka supe,
- pirinač
Priprema:
1. Iseći luk na trakice, tikvice, šargarepu i paradajz na kockice, a beli luk na sitno.
2. Na maslinovom ulju propržiti beli luk, pa dodati piletinu i soja sos.
3. Piletinu mešajući pržiti dok ne pobeli, pa dodati luk, tikvice, šargarepu, grašak i paradajz.
4. Sve dobro promešati, dodati povrtnu kocku, biber, so i đumbir, pa opet mešajući nastaviti dinstanje dok povrće ne bude gotovo. Otprilike 15-20 minuta.
5. Skuvati pirinač, oprati ga i ocediti, pa pomešati sa ostatkom mase ili služiti odvojeno.