Рецепт дана: Кинеска пилетина с поврћем
Предлог за данашњи ручак - укусна пилетину на кинески начин.
Састојци:
- 1 тиквица,
- 1 парадајз,
- главица лука,
- 150 г грашка,
- 2 шаргарепе,
- 3 чена белог лука,
- 400 г пилећих прса исечених на коцкице,
- 3 кашике соја соса,
- 2 кашике маслиновог уља,
- бибер и со по укусу,
- кашичица ђумбира,
- коцка супе,
- пиринач
Припрема:
1. Исећи лук на тракице, тиквице, шаргарепу и парадајз на коцкице, а бели лук на ситно.
2. На маслиновом уљу пропржити бели лук, па додати пилетину и соја сос.
3. Пилетину мешајући пржити док не побели, па додати лук, тиквице, шаргарепу, грашак и парадајз.
4. Све добро промешати, додати повртну коцку, бибер, со и ђумбир, па опет мешајући наставити динстање док поврће не буде готово. Отприлике 15-20 минута.
5. Скувати пиринач, опрати га и оцедити, па помешати са остатком масе или служити одвојено.