Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbaleri Vojvodine okrenuli se duelu s Voždovcem

12.02.2018. 09:08 09:11
Piše:
Izvor: Ivan Lakićević (levo), foto: J. Grlić

Želeo je Ilija Stolica, novi šef stručnog štaba fudbalera Vojvodine, da njegova ekipa odigra trening utakmicu s Dinamom upravo na travnjaku stadiona “Karađorđe”.

Osim poslednje provere forme pred skori početak prolećnog dela takmičenja u Superligi Srbije, mladi stručnjak je bio vođen motivom da igrači osete teren i ambijent u kojem će 17. februara dočekati tim Voždovca. Voša je, golovima Lazara Zličića, savladala Pančevce rezultatom 2:0, u susretu koji je odigran dva puta po 60 minuta, ali igra nije bila na nivou onih koje su crveno-beli prikazivali u testovima odigranim u Turskoj.

„Jasno je da ćemo što pre morati da se prilagodimo potpuno drugačijim uslovima od onih koje smo imali tokom priprema u Beleku“,  rekao je Stolica.

„Tu mislim i na temperaturu vazduha i na kvalitet terena na kojima ćemo igrati u domaćem prvenstvu. Upravo to nas je onemogućilo da protiv Dinama odigramo bolje i tečnije, ali, dobro, važno je da su momci osetili ambijent na našem stadionu.“


Tri pobede, remi i poraz

Tokom zimskih priprema, Vojvodina je odigrala ukupno pet trening utakmica, u kojima je zabeležila tri pobede (Rad - 2:1, Olimpija - 3:2 i Dinamo - 2:0), remi (Maribor - 2:2) i poraz (Slovan Bratislava - 0:2).


Još samo pet dana ostalo je do nastavka prvenstva, a taj period Vojvodina će iskoristiti da, koliko god je to moguće, ispravi nedostatke u igri.

„Sada ulazimo u klasičnu pripremu za duel s Voždovcem, koji je na programu u naredu subotu, ponovo pred našim navijačima“, dodao je Stolica.

„To je poslednji mikro-ciklus u radu tokom priprema i ostalo nam je da dotegnemo i doradimo neke stvari, spremajući se za skori početak prvenstva.“

Lazar Zličić je dugo vremena provodio u situaciji u kojoj je bio ni na nebu, ni na zemlji. Mladi reprezentativac Srbije nije uspevao da se nametne ranijim trenerima, a utisak je da je ove zime odlično trenirao i da je blizu mestu u startnom timu. U duelu s Dinamom postigao je oba gola, jedan desnom, drugi levom nogom.

„Pred početak utakmice Lakićević mi je predvideo da ću postići gol i, eto, to se i obistinilo“, nadovezao se stariji od braće Zličić. „Činjenica je da mi odgovara ovakav sistem igre, da budem odmah iza napadača i opasan iz drugog plana. Srećan sam što sam baš ja golom otvorio fudbalsku 2018. godinu na “Karađorđu”, a zasluga za to ide i čitavoj ekipi. Akcija koja je prethodila prvencu bila je veoma lepa, dugo je trajala preko Putinčanina i Lakićevića, a ja sam bio na pravom mestu. Nadam se da će dobiti priliku da počnem i susret s Voždovcem i voleo bih da u toj utakmici otvorimo seriju pobeda, jer su one jedini način da profitiramo svi - klub, navijači, ali i mi, igrači.“

Juče su crveno-beli imali slobodan dan, a već danas će nastaviti s treninzima u FC “Vujadin Boškov” u Veterniku.

A. Predojević

Vošina osmorka u beogradskom Narodnom pozorištu

Po povratku iz Turske, osmorica fudbalera Vojvodine iskoristili su slobodan dan kojim ih je nagradio trener Ilija Stolica za odlazak u beogradsko Narodno pozorište. Predstavu “Ožalošćena porodica” odgledali su Daniel Avramovski, Marko Putinčanin, Siniša Saničanin, Stefan Cebara, Luka Vujanović, Ivan Lakićević, Vasko Kalezić i Nemanja Subotić s velikim zanimanjem, a tvorac ideje da odu u ovaj teatar bio je veliki zaljubljenik u “daske koje život znače” Ivan Mogli Lakićević.

„Imali smo dogovor da pogledamo jednu predstavu i sada smo ga realizovali“, objasnio je Lakićević.

„Tokom pauze, Zoran iz Narodnog pozorišta nas je poveo u obilazak, a imali smo i jedinstvenu priliku da se lično upoznamo i sa našim velikim glumcima, poput Radmile Živković, Danice Maksimović, Nele Mihajlović, Aleksandra Srećkovića, Vanje Ejdus, Nebojše Dugalića, Slobodana Beštića, Saše Torlakovića, Dušana Matejića i Suzane Lukić. Saigrači su bili oduševljeni i već smo se dogovorili da u martu ponovo odemo, ali na jednu od predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta.“

Autor:
Pošaljite komentar
Generalna provera: Vojvodina savladala Dinamo iz Pančeva (2:0)

Generalna provera: Vojvodina savladala Dinamo iz Pančeva (2:0)

10.02.2018. 12:55 16:25