overcast clouds
19°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Фудбалери Војводине окренули се дуелу с Вождовцем

12.02.2018. 09:08 09:11
Пише:
Извор: Иван Лакићевић (лево), фото: Ј. Грлић

Желео је Илија Столица, нови шеф стручног штаба фудбалера Војводине, да његова екипа одигра тренинг утакмицу с Динамом управо на травњаку стадиона “Карађорђе”.

Осим последње провере форме пред скори почетак пролећног дела такмичења у Суперлиги Србије, млади стручњак је био вођен мотивом да играчи осете терен и амбијент у којем ће 17. фебруара дочекати тим Вождовца. Воша је, головима Лазара Зличића, савладала Панчевце резултатом 2:0, у сусрету који је одигран два пута по 60 минута, али игра није била на нивоу оних које су црвено-бели приказивали у тестовима одиграним у Турској.

„Јасно је да ћемо што пре морати да се прилагодимо потпуно другачијим условима од оних које смо имали током припрема у Белеку“,  рекао је Столица.

„Ту мислим и на температуру ваздуха и на квалитет терена на којима ћемо играти у домаћем првенству. Управо то нас је онемогућило да против Динама одиграмо боље и течније, али, добро, важно је да су момци осетили амбијент на нашем стадиону.“


Три победе, реми и пораз

Током зимских припрема, Војводина је одиграла укупно пет тренинг утакмица, у којима је забележила три победе (Рад - 2:1, Олимпија - 3:2 и Динамо - 2:0), реми (Марибор - 2:2) и пораз (Слован Братислава - 0:2).


Још само пет дана остало је до наставка првенства, а тај период Војводина ће искористити да, колико год је то могуће, исправи недостатке у игри.

„Сада улазимо у класичну припрему за дуел с Вождовцем, који је на програму у нареду суботу, поново пред нашим навијачима“, додао је Столица.

„То је последњи микро-циклус у раду током припрема и остало нам је да дотегнемо и дорадимо неке ствари, спремајући се за скори почетак првенства.“

Лазар Зличић је дуго времена проводио у ситуацији у којој је био ни на небу, ни на земљи. Млади репрезентативац Србије није успевао да се наметне ранијим тренерима, а утисак је да је ове зиме одлично тренирао и да је близу месту у стартном тиму. У дуелу с Динамом постигао је оба гола, један десном, други левом ногом.

„Пред почетак утакмице Лакићевић ми је предвидео да ћу постићи гол и, ето, то се и обистинило“, надовезао се старији од браће Зличић. „Чињеница је да ми одговара овакав систем игре, да будем одмах иза нападача и опасан из другог плана. Срећан сам што сам баш ја голом отворио фудбалску 2018. годину на “Карађорђу”, а заслуга за то иде и читавој екипи. Акција која је prеthodila првенцу била је веома лепа, дуго је трајала преко Путинчанина и Лакићевића, а ја сам био на правом месту. Надам се да ће добити прилику да почнем и сусрет с Вождовцем и волео бих да у тој утакмици отворимо серију победа, јер су оне једини начин да профитирамо сви - клуб, навијачи, али и ми, играчи.“

Јуче су црвено-бели имали слободан дан, а већ данас ће наставити с тренинзима у ФЦ “Вујадин Бошков” у Ветернику.

А. Предојевић

Вошина осморка у београдском Народном позоришту

По повратку из Турске, осморица фудбалера Војводине искористили су слободан дан којим их је наградио тренер Илија Столица за одлазак у београдско Народно позориште. Представу “Ожалошћена породица” одгледали су Даниел Аврамовски, Марко Путинчанин, Синиша Саничанин, Стефан Цебара, Лука Вујановић, Иван Лакићевић, Васко Калезић и Немања Суботић с великим занимањем, а творац идеје да оду у овај театар био је велики заљубљеник у “даске које живот значе” Иван Могли Лакићевић.

„Имали смо договор да погледамо једну представу и сада смо га реализовали“, објаснио је Лакићевић.

„Током паузе, Зоран из Народног позоришта нас је повео у обилазак, а имали смо и јединствену прилику да се лично упознамо и са нашим великим глумцима, попут Радмиле Живковић, Данице Максимовић, Неле Михајловић, Александра Срећковића, Вање Ејдус, Небојше Дугалића, Слободана Бештића, Саше Торлаковића, Душана Матејића и Сузане Лукић. Саиграчи су били одушевљени и већ смо се договорили да у марту поново одемо, али на једну од представа Југословенског драмског позоришта.“

Аутор:
Пошаљите коментар
Генерална провера: Војводина савладала Динамо из Панчева (2:0)

Генерална провера: Војводина савладала Динамо из Панчева (2:0)

10.02.2018. 12:55 16:25