Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Piroške punjene piletinom i šampinjonima

26.01.2018. 16:55 17:02
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Piroške mogu da se pune sirom, kupusom, mlevenim mesom ili pečurkama. A da li ste probali fil od usitnjene piletine i šampinjona? Ako niste, vreme je.

Sastojci:

Za testo:

- 80 ml mleka,

- 1,5 kašičica suvog kvasca,

- 1/2 kašičice šećera,

- 1/2 kašičice soli,

- 1 jaje,

- 115 g putera,

- 300 g glatkog brašna

Za fil:

- 250 g piletine,

- 150 g šampinjona,

- 2 kašike putera,

- glavica luka,

- ½ kašičice belog luka u granulama,

- so i biber po ukusu

 Za premazivanje:

- 1 žumance,

- kašika mleka

Priprema:

1. Pomešati kvasac i mleko sa šećerom i malo brašna, pa ostaviti pokriveno desetak minuta.

2. Rastopiti maslac i dodati ga u razmućeno jaje. Potom dodati i mešavinu s kvascem, so i postepeno prosejano brašno, pa umesiti meko testo.

3. Prema potrebi dodati još brašna tako da se testo ne lepi, ali ostane mekano. Zatim ostaviti desetak minuta da odmori.

4. Rernu zagrejati na 200 stepeni i dva velika pleha obložiti papirom za pečenje.

5. Prodinstati luk na puteru, pa dodati seckanu piletinu i nakon nekoliko trenutaka šampinjone i beli luk.

6. Testo podeliti na loptice, u sredinu svake staviti fil, pa preklopiti i zalepiti krajeve. Premazati mešavinom umućenog žumanceta i mleka, pa peći oko 25 minuta.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Kraljevska gibanica

Recept dana: Kraljevska gibanica

24.01.2018. 15:06 15:12
Recept dana: Kolač od mandarine

Recept dana: Kolač od mandarine

21.01.2018. 12:05 12:11