Recept dana: Čokoladna torta od tri sastojka
Recept za slasnu i ukusnu čokoladnu tortu bez brašna.
Sastojci:
- 8 jaja,
- 450 g tamne čokolade,
- 230 g putera
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 160 stepeni.
2. Čokoladu i puter iseći na manje komade, pa ih rastopiti na pari.
3. U mikseru umutiti jaja penasto dok se ne udvostruči njihov volumen.
4. Postepeno ručno umešati jaja u čokoladu, koristeći plastičnu špatulu.
5. Dobro namastiti kalup za torte, prečnika 20 centimetara, pa u njih ubaciti smesu za tortu.
6. Kalup staviti u dublji pleh za pečenje, koji ste do pola napunili vrućom vodom.
7. Peći tortu nekih 25 minuta, odnosno, dok se vrh ne podigne i ne stvori se korica.
8. Izvaditi kalup iz “parne kupke“ i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
9. Poslužiti s malo šećera u prahu ili s kuglom sladoleda po želji.