Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Rižoto od piletine i šampinjona

03.11.2017. 15:59 16:03
Piše:
Izvor: pixabay.com

Najbolji rižoto ćete skuvati od belog pirinča kratkog zrna. U kombinaciji s piletinom i šampinjonima – za polizati tanjir.

Sastojci:

- 400 g pirinča kratkog zrna,

- 3 karabataka bez kostiju,

- 100 g šampinjona,

- 1,2 l pileće supe,

- 20 g putera,

- 65 ml maslinovog ulja,

- 60 ml suvog belog vina,

- kašika svežeg timijana,

- 2-3 čena belog luka,

- veća glavica crnog luka,

- 60 g parmezana

Priprema:

1. Zagrejati pileću supu koju ste ranije skuvali, pa smanjiti temperaturu na najmanje i ostaviti je na šporetu.

2. U posebnom loncu zagrejati puter s dve kašike ulja na umerenoj temperaturi. Dodati sitno naseckan luk, pa dinstati oko 5 minuta dok ne omekša.

3. Luku potom dodati pirinač i malo timijana. Dinstati uz lagano mešanje oko jednog minuta, dok zrna ne postanu caklasta.

4. Pirinču dodati vino, promešati i kuvati dok zrna ne upiju svu tečnost.

5. Polako dodavati pileću supu u pirinač (otprilike po pola decilitra ođednom), uz stalno mešanje sve dok ne „potrošite“ svu supu.

6. Pirinač bi trebalo da se dinsta oko 20 minuta dok zrna ne postanu mekana i ne pretvore se u kremastu kašu.

7. U tiganju zagrijati ostatak ulja, pa u njemu ispržiti trakice piletine.

8. Dodati iseckan beli luk i šampinjone isečene na kriške veličine oko jednog centimetara. Dinstati sve zajedno oko dva minuta.

9. Mešavinu piletine i šampinjona spojiti s rižotom i na kraju dodati naribani parmezan. 

Autor:
Pošaljite komentar
Recept dana: Kiflice s makom

Recept dana: Kiflice s makom

29.10.2017. 13:26 13:34
Recept dana: Punjena bundeva

Recept dana: Punjena bundeva

31.10.2017. 17:35 17:40