broken clouds
-1°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Рижото од пилетине и шампињона

03.11.2017. 15:59 16:03
Пише:
Фото: pixabay.com

Најбољи рижото ћете скувати од белог пиринча кратког зрна. У комбинацији с пилетином и шампињонима – за полизати тањир.

Састојци:

- 400 г пиринча кратког зрна,

- 3 карабатака без костију,

- 100 г шампињона,

- 1,2 л пилеће супе,

- 20 г путера,

- 65 мл маслиновог уља,

- 60 мл сувог белог вина,

- кашика свежег тимијана,

- 2-3 чена белог лука,

- већа главица црног лука,

- 60 г пармезана

Припрема:

1. Загрејати пилећу супу коју сте раније скували, па смањити температуру на најмање и оставити је на шпорету.

2. У посебном лонцу загрејати путер с две кашике уља на умереној температури. Додати ситно насецкан лук, па динстати око 5 минута док не омекша.

3. Луку потом додати пиринач и мало тимијана. Динстати уз лагано мешање око једног минута, док зрна не постану цакласта.

4. Пиринчу додати вино, промешати и кувати док зрна не упију сву течност.

5. Полако додавати пилећу супу у пиринач (отприлике по пола децилитра ођедном), уз стално мешање све док не „потрошите“ сву супу.

6. Пиринач би требало да се динста око 20 минута док зрна не постану мекана и не претворе се у кремасту кашу.

7. У тигању загријати остатак уља, па у њему испржити тракице пилетине.

8. Додати исецкан бели лук и шампињоне исечене на кришке величине око једног центиметара. Динстати све заједно око два минута.

9. Мешавину пилетине и шампињона спојити с рижотом и на крају додати нарибани пармезан. 

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Кифлице с маком

Рецепт дана: Кифлице с маком

29.10.2017. 13:26 13:34
Рецепт дана: Пуњена бундева

Рецепт дана: Пуњена бундева

31.10.2017. 17:35 17:40