Recept dana: Punjena bundeva
31.10.2017.
17:35
17:40
Komentari (0)
Meso i pirinač u bundevi – savršeno.
Sastojci:
- 1 srednja bundeva,
- 300 g pilećeg mlevenog mesa,
- 50 g pirinča,
- glavica crnog luka,
- dva, tri čena belog luka,
- kašičica aleve paprike,
- kašika suvog začina,
- soli i bibera po ukusu
Priprema:
1. Bundevu izdubiti, pa unutrašnjost premazati puterom i posoliti. 2. Pirinač obariti, pa zatim dodati iseckan crni i beli luk, mleveno meso, so, biber, alevu papriku, suvi začin.
3. Sve fino sjediniti, a potom filom napuniti bundevu i na kraju je zatvoriti poklopcem od bundeve.
4. Napunjenu bundevu pokriti alu folijom i staviti u tepsiju.
5. Na dno tepsije staviti pek papir i 100 ml vode, zatim bundevu i peći u rerni na 200 stepeni malo „jačih“ sat vremena.