Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Punjena bundeva

31.10.2017. 17:35 17:40
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Meso i pirinač u bundevi – savršeno.

Sastojci:

- 1 srednja bundeva,

- 300 g pilećeg mlevenog mesa,

- 50 g pirinča,

- glavica crnog luka,

- dva, tri čena belog luka,

- kašičica aleve paprike,

- kašika suvog začina,

- soli i bibera po ukusu

Priprema:

1. Bundevu izdubiti, pa unutrašnjost premazati puterom i posoliti. 2. Pirinač obariti, pa zatim dodati iseckan crni i beli luk, mleveno meso, so, biber, alevu papriku, suvi začin.

3. Sve fino sjediniti, a potom filom napuniti bundevu i na kraju je zatvoriti poklopcem od bundeve.

4. Napunjenu bundevu pokriti alu folijom i staviti u tepsiju.

5. Na dno tepsije staviti pek papir i 100 ml vode, zatim bundevu i peći u rerni na 200 stepeni malo „jačih“ sat vremena.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Fantastičan kolač od šargarepe

Recept dana: Fantastičan kolač od šargarepe

24.10.2017. 09:18 09:20
Recept dana: Vegetarijanski sendviči i „pijana“ piletina

Recept dana: Vegetarijanski sendviči i „pijana“ piletina

20.10.2017. 16:22 16:30