Recept dana: Špagete u sosu od šampinjona
Sos od pečuraka kao savršen izbor za ove kišne dane, koji najavljuju skori dolazak jeseni.
Sastojci:
- 400 g špageta,
- malo soli
Za sos:
- 500 g šampinjona,
- 3 kašike ulja,
- 2 čena belog luka,
- 400 ml pavlake,
- malo belog vina,
- so i biber po ukusu,
- kocka goveđe supe
Priprema:
1. Špagete staviti da se kuvaju u provrelu posoljenoj vodi, pa ih kuvane ocediti.
2. Šampinjone očistiti i iseći na šnite ili četvrtine, u zavisnosti od veličine.
3. Na zagrejano ulje staviti iseckani beli luk, a potom i šampinjone. 4. Pržiti uz povremeno mešanje dok se ne ukuva tečnost.
5. Dodati pavlaku, vino, pa umešati i goveđu kocku.
6. Dinstati na laganoj vatri dok se sos ne ukuva, pa po ukusu pobiberiti i posoliti.
7. Špagete će biti ukusnije, a i lepše na oko, ako ih pripremljene pospete svežim peršunovim listom.