Рецепт дана: Шпагете у сосу од шампињона
Сос од печурака као савршен избор за ове кишне дане, који најављују скори долазак јесени.
Састојци:
- 400 г шпагета,
- мало соли
За сос:
- 500 г шампињона,
- 3 кашике уља,
- 2 чена белог лука,
- 400 мл павлаке,
- мало белог вина,
- со и бибер по укусу,
- коцка говеђе супе
Припрема:
1. Шпагете ставити да се кувају у проврелу посољеној води, па их куване оцедити.
2. Шампињоне очистити и исећи на шните или четвртине, у зависности од величине.
3. На загрејано уље ставити исецкани бели лук, а потом и шампињоне. 4. Пржити уз повремено мешање док се не укува течност.
5. Додати павлаку, вино, па умешати и говеђу коцку.
6. Динстати на лаганој ватри док се сос не укува, па по укусу побиберити и посолити.
7. Шпагете ће бити укусније, а и лепше на око, ако их припремљене поспете свежим першуновим листом.