Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Kiš sa kukuruzom, sirom i paradajzom

18.08.2017. 08:45 08:48
Piše:
Foto: pixabay.com

Kiš vodi poreklo iz Franscuske i zapravo je slana pita od prhkog testa sa filom od jaja i mleka. Ima ih raznih vrsta, a naš današnji predlog je onaj sa, trenutno jednom od zvezda svih gradskih pijaca, mladim kukuruzom.

Sastojci (za 4 osobe): 

- 200 ml mleka,

- 4 jajeta,

- peršun,

- malo čilija,

- so i biber po ukusu,

- 200 g kukuruza,

- 250 g mrvljene gaude,

- 1 paradajz

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 180 stepeni i namastiti okruglu vatrostalnu staklenu posudu.

2. Pomešati mleko, jaja, peršun, čili, so i biber.

3. Dodati kukuruz, gaudu i paradajz, pa sve sipati u vatrostalnu posudu.

4. Peći 30-35 minuta.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pita sa paradajzom

Recept dana: Pita sa paradajzom

11.08.2017. 18:56 19:00
Recept dana: Bruskete s mocarelom, paradajzom i avokadom

Recept dana: Bruskete s mocarelom, paradajzom i avokadom

08.08.2017. 18:18 18:21