Recept dana: Kiš sa kukuruzom, sirom i paradajzom
18.08.2017.
08:45
08:48
Komentari (0)
Kiš vodi poreklo iz Franscuske i zapravo je slana pita od prhkog testa sa filom od jaja i mleka. Ima ih raznih vrsta, a naš današnji predlog je onaj sa, trenutno jednom od zvezda svih gradskih pijaca, mladim kukuruzom.
Sastojci (za 4 osobe):
- 200 ml mleka,
- 4 jajeta,
- peršun,
- malo čilija,
- so i biber po ukusu,
- 200 g kukuruza,
- 250 g mrvljene gaude,
- 1 paradajz
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 180 stepeni i namastiti okruglu vatrostalnu staklenu posudu.
2. Pomešati mleko, jaja, peršun, čili, so i biber.
3. Dodati kukuruz, gaudu i paradajz, pa sve sipati u vatrostalnu posudu.
4. Peći 30-35 minuta.