Recept dana: Srpska pljeskavica
11.06.2017.
09:10
09:15
Komentari (0)
Ako volite meso, u ovom ćete ukusnom zalogaju sasvim sigurno uživati. Još ako ste u prilici da dan provedete negde u prirodi... Bolje ne može.
Sastojci:
- 700 g mlevenog svinjskog mesa,
- 300 g mlevenog goveđeg mesa,
- 100 g naseckanog luka,
- 2 feferone,
- čen belog luka,
- kašičica mlevenog bibera,
- so
Priprema:
1. Luk i narezane feferone pomešati sa mesom, dodati izgnječeni beli luk, biber i so, pa sve zajedno dobro izmešati u kompaktnu masu.
2. Od pripremljene smese oblikovati okrugle pljeskavice debljine oko jedan centimetar i peći ih na roštilju.
3. Na vruće pljeskavice stavite kašičicu kajmaka.
4. Poslužiti sa pečenim krompirom i/ili salatom od crnog luka, paradajza i krastavca.