Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Punjena skuša

11.04.2017. 12:14 12:21
Piše:
Foto: www.freeimages.com

Ovu plavu ribu izuzetnog ukusa prepoznaćete po glatkoj kožici, gotovo bez ljuski. Sezona skuše je u kasno proleće i rano leto.

Sastojci:

4 skuše,

kašika maslinovog ulja,

30 g sitno seckanih oraha,

glavica crnog luka,

200 g brokoli miksa,

2 kašike seckanog peršunovog lista,

so po ukusu,

2 kašike kisele pavlake

Način pripreme

1. Ribe očistiti i odstraniti im glave. Dobro oprati, osušiti, premazati uljem.

2. Brokoli miks skuvati u posoljenoj vodi, ocediti pa izmiksati u blenderu.

3. Crni luk sitno iseckati. Promešati crni luk, brokoli miks, sitno iseckane orahe i pavlaku. Posoliti, dodati peršun pa promešati. Ovim nadevom napuniti ribe i pričvrstiti čačkalicama.

4. Staviti u nauljen vatrostalni sud, posoliti ih sa obe strane i peći oko pola sata na 200 stepeni.

Piše:
Pošaljite komentar