Recept dana: Punjena skuša
11.04.2017.
12:14
12:21
Komentari (0)
Ovu plavu ribu izuzetnog ukusa prepoznaćete po glatkoj kožici, gotovo bez ljuski. Sezona skuše je u kasno proleće i rano leto.
Sastojci:
4 skuše,
kašika maslinovog ulja,
30 g sitno seckanih oraha,
glavica crnog luka,
200 g brokoli miksa,
2 kašike seckanog peršunovog lista,
so po ukusu,
2 kašike kisele pavlake
Način pripreme
1. Ribe očistiti i odstraniti im glave. Dobro oprati, osušiti, premazati uljem.
2. Brokoli miks skuvati u posoljenoj vodi, ocediti pa izmiksati u blenderu.
3. Crni luk sitno iseckati. Promešati crni luk, brokoli miks, sitno iseckane orahe i pavlaku. Posoliti, dodati peršun pa promešati. Ovim nadevom napuniti ribe i pričvrstiti čačkalicama.
4. Staviti u nauljen vatrostalni sud, posoliti ih sa obe strane i peći oko pola sata na 200 stepeni.