Рецепт дана: Пуњена скуша
11.04.2017.
12:14
12:21
Коментари (0)
Ову плаву рибу изузетног укуса препознаћете по глаткој кожици, готово без љуски. Сезона скуше је у касно пролеће и рано лето.
Састојци:
4 скуше,
кашика маслиновог уља,
30 г ситно сецканих ораха,
главица црног лука,
200 г броколи микса,
2 кашике сецканог першуновог листа,
со по укусу,
2 кашике киселе павлаке
Начин припреме
1. Рибе очистити и одстранити им главе. Добро опрати, осушити, премазати уљем.
2. Броколи микс скувати у посољеној води, оцедити па измиксати у блендеру.
3. Црни лук ситно исецкати. Промешати црни лук, броколи микс, ситно исецкане орахе и павлаку. Посолити, додати першун па промешати. Овим надевом напунити рибе и причврстити чачкалицама.
4. Ставити у науљен ватростални суд, посолити их са обе стране и пећи око пола сата на 200 степени.