Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пуњена скуша

11.04.2017. 12:14 12:21
Пише:
Фото: www.freeimages.com

Ову плаву рибу изузетног укуса препознаћете по глаткој кожици, готово без љуски. Сезона скуше је у касно пролеће и рано лето.

Састојци:

4 скуше,

кашика маслиновог уља,

30 г ситно сецканих ораха,

главица црног лука,

200 г броколи микса,

2 кашике сецканог першуновог листа,

со по укусу,

2 кашике киселе павлаке

Начин припреме

1. Рибе очистити и одстранити им главе. Добро опрати, осушити, премазати уљем.

2. Броколи микс скувати у посољеној води, оцедити па измиксати у блендеру.

3. Црни лук ситно исецкати. Промешати црни лук, броколи микс, ситно исецкане орахе и павлаку. Посолити, додати першун па промешати. Овим надевом напунити рибе и причврстити чачкалицама.

4. Ставити у науљен ватростални суд, посолити их са обе стране и пећи око пола сата на 200 степени.

Пише:
Пошаљите коментар