Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DINSTATE A NE ŽELITE DA VAM SE STAN OSEĆA NA LUK Ovo su trikovi da odmorite nos od neprijatnog mirisa

06.03.2024. 09:26 09:59
Piše:
Foto: unsplash.com/ilustracija

Svako ko voli da kuva i jede domaću hranu zna koliko miris luka tokom dinstanja može da se proširi po celom domu i uvuče u odeću, ali postoji vrlo jednostavan trik da se njegov intenzitet svede na minimum.

Kuvari dok dinstaju luk ubace malo sode bikarbone i šećera u šerpu. Pored činjenice da ovaj trik smanjuje jačinu mirisa, doprinosi i boljoj teksturi i ukusu luka.

Ako ste se pitali zašto dinstani luk ima tako intenzivan miris, odgovor leži u sumporu koji se oslobađa iz njega tokom termičke obrade i širi se vazduhom.

Takođe, nakon sečenja luka, miris se uvlači u kožu na prstima, čega se tada nije lako rešiti. U ovom slučaju posegnite za malo sirćeta, njime istrljajte dlanove i operite sapunom.

(24sata.hr)

Piše:
Pošaljite komentar
Ko MOŽE DA JEDE CRNI LUK, a KO TREBA DA OGRANIČI NJEGOVU UPOTREBU u ishrani?

Ko MOŽE DA JEDE CRNI LUK, a KO TREBA DA OGRANIČI NJEGOVU UPOTREBU u ishrani?

17.12.2023. 17:22 17:43
VOJVODINA ODREŠILA KESU ZA ORGANSKU PROIZVODNJU Za zdravu hranu i geografsko poreklo PARE dobilo 30 GAZDINSTAVA

VOJVODINA ODREŠILA KESU ZA ORGANSKU PROIZVODNJU Za zdravu hranu i geografsko poreklo PARE dobilo 30 GAZDINSTAVA

19.12.2023. 08:28 09:48