KREMASTI KOLAČ OD BUNDEVE Jednostavno se priprema, a ukus neodoljiv
26.01.2024.
14:23
14:36
Komentari (0)
Prava čarolija od bundeve koju svi volimo
Sastojci
- bundeva 2 kg
- jaja 2 kom
- ulje 180 ml
- mleko 200 ml
- brašno 1 kašika
- šećer 200 gr
- vanilin šećer 1 kesica
- cimet 1 kašika
- so 1/2 kašičica
Priprema
Bundevu isecite na kocke i očistite od kore, stavite u šerpu sa vodom i kuvajte oko 40 minuta.
U drugoj posudi umutite jaja, šećer, mleko, ulje, dodajte vanilin šećer, cimet i so.
Kuvanu bundevu ocedite i lagano umutite kašikom (ne mikserom), spojite sa umućenim jajima i ostalim sastojcima.
Smesu sipajte u podmazan pleh i odozgo pospite jendnom kašikom brašna.
Pecite u rerni na 220C oko pola sata.
Kada se kolač ohladi, secite ga na kocke i služite.
Blic.rs/ Dnevnik