Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZAŠTO NIKAD NE TREBA PROSIPATI ULJE IZ KONZERVE RIBE Kad čujete OVO više to nećete raditi

12.02.2024. 13:41 14:47
Piše:
Izvor: pixabay.com

Kada koristite riblje konzerve za jelo, uglavnom koristite samo ribu, a redovno bacate ulje. Kuvari smatraju da to ulje možete da iskoristite na više načina.

Ulje u kome se čuvala konzervirana riba, bez obzira da li je u pitanju maslinovo, suncokretovo ili neko drugo ulje, puno je ukusa. Često se uz ribu i ulja u konzervu dodaju komadići limuna, paprike, sušenog paradajza i slično, što takođe doprinosi ukusu. Međutim, sama riba pojačava ukus tog ulja, posebno ako su u pitanju inćuni.

Zato sledeći put kada budete koristili riblje konzerve, sardine, tunjevinu, plodove mora ili skuše, koristite ulje u kom je riba odležala.

Ovo ulje se može koristiti za sva jela kod kojih blag riblji ukus neće „odvlačiti pažnju“, od sotiranog povrća do preliva za salatu. Ulje konzervirane ribe samo će ova jela podići na novi, viši nivo.

Takođe, odlična je ideja da na ulju iz konzerve ispržite riblje filete ili da napravite preliv za salatu. Ovim uljem možete namazati krišku prepečenog hleba, a uz dodatak paradajza, drugog povrća i sira dobićete ukusne bruskete.

Upotreba ribljih konzervi postala je trend poslednjih godina, a s obzirom na visoku cenu i inflaciju, očekuje se da će se ove godine još više rasplamsati, prenosi Klix.ba.

(Espreso/N1/Klix.ba/Prenela P.V.)

Autor:
Pošaljite komentar
TRPEZA JE BOGATA I POSNA, A NA NJOJ OBAVEZNI PASULJ, RIBA I PITA OD ORAHA: Mladena iz Čačka seća se vremena kada se večera na Badnje veče postavljala na slami rasutoj po podu (foto)

TRPEZA JE BOGATA I POSNA, A NA NJOJ OBAVEZNI PASULJ, RIBA I PITA OD ORAHA: Mladena iz Čačka seća se vremena kada se večera na Badnje veče postavljala na slami rasutoj po podu (foto)

06.01.2024. 17:05 17:10
KAKO DA POČNETE SA ZDRAVOM ISHRANOM? Osam jednostavnih saveta koje svako može da primeni

KAKO DA POČNETE SA ZDRAVOM ISHRANOM? Osam jednostavnih saveta koje svako može da primeni

23.01.2024. 11:30 11:49
OVE NAMIRNICE SA SLAVSKE TRPEZE SU NAJVEĆA PRETNJA PO ZDRAVLJE! Stručnjak za ishranu: Povećavaju pritisak, šećer i KANCEROGENE SU

OVE NAMIRNICE SA SLAVSKE TRPEZE SU NAJVEĆA PRETNJA PO ZDRAVLJE! Stručnjak za ishranu: Povećavaju pritisak, šećer i KANCEROGENE SU

21.11.2023. 14:32 14:43