Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Spremite LAGANI i PREUKUSANI GRAŠAK: Jedan sastojak mu daje poseban ukus, a niko ga ne dodaje

31.07.2024. 14:33 14:39
Piše:
Izvor: Pixabay.com

Grašak se nekada kuvao sa zaprškom, ali sada nutricionisti imaju potpuno novi predlog.



U toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti.

Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet.

Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji. Posebno se dobro slažu beli luk i mirođija. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuvanjem u ključaloj vodi.

Takođe, izbegavate i loše posledice uprženog luka i zaprške na stomak i ceo sistem za varenje.

Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.

Krstarica.rs/ Dnevnik

Autor:
Pošaljite komentar
NIŠTA BEZ MAMINE KUHINJE Pogledajte recept za ovo staro, a ukusno jelo! GRAŠAK NA GUSTO je toliko dobar da nećete moći da prestanete da jedete (VIDEO)

NIŠTA BEZ MAMINE KUHINJE Pogledajte recept za ovo staro, a ukusno jelo! GRAŠAK NA GUSTO je toliko dobar da nećete moći da prestanete da jedete (VIDEO)

12.06.2024. 17:56 18:01