Спремите ЛАГАНИ и ПРЕУКУСАНИ ГРАШАК: Један састојак му даје посебан укус, а нико га не додаје
Грашак се некада кувао са запршком, али сада нутриционисти имају потпуно нови предлог.
У топлом тигању отопите мало путера, додајте замрзнути грашак и поклопите, па на тихој ватри оставите да се полако динста у сопственој течности.
Путер је најважнији састојак у овом рецепту за грашак јер му даје посебан укус, али ваља додати и кашику шећера, тако ћете добити прави специјалитет.
Десетак минута касније можете додати зачине по жељи. Посебно се добро слажу бели лук и мирођија. Оваквом припремом грашка чувате хранљиве материје које бисте иначе изгубили брзим кувањем у кључалој води.
Такође, избегавате и лоше последице упрженог лука и запршке на стомак и цео систем за варење.
Овако спремљен грашак можете сервирати као прилог уз месо или послужити као главно јело, уз додатак пржених јаја, кромпира и салате.
Krstarica.rs/ Дневник