Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Спремите ЛАГАНИ и ПРЕУКУСАНИ ГРАШАК: Један састојак му даје посебан укус, а нико га не додаје

31.07.2024. 14:33 14:39
Пише:
Фото: Pixabay.com

Грашак се некада кувао са запршком, али сада нутриционисти имају потпуно нови предлог.



У топлом тигању отопите мало путера, додајте замрзнути грашак и поклопите, па на тихој ватри оставите да се полако динста у сопственој течности.

Путер је најважнији састојак у овом рецепту за грашак јер му даје посебан укус, али ваља додати и кашику шећера, тако ћете добити прави специјалитет.

Десетак минута касније можете додати зачине по жељи. Посебно се добро слажу бели лук и мирођија. Оваквом припремом грашка чувате хранљиве материје које бисте иначе изгубили брзим кувањем у кључалој води.

Такође, избегавате и лоше последице упрженог лука и запршке на стомак и цео систем за варење.

Овако спремљен грашак можете сервирати као прилог уз месо или послужити као главно јело, уз додатак пржених јаја, кромпира и салате.

Krstarica.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
НИШТА БЕЗ МАМИНЕ КУХИЊЕ Погледајте рецепт за ово старо, а укусно јело! ГРАШАК НА ГУСТО је толико добар да нећете моћи да престанете да једете (ВИДЕО)

НИШТА БЕЗ МАМИНЕ КУХИЊЕ Погледајте рецепт за ово старо, а укусно јело! ГРАШАК НА ГУСТО је толико добар да нећете моћи да престанете да једете (ВИДЕО)

12.06.2024. 17:56 18:01