BRZO, a slatko! Torta SA KREM BANANICAMA koju MORATE ISPROBATI! Popularna fud-blogerka otkriva ovaj JEDNOSTAVAN RECEPT
Meni hrana nije samo jelo na tanjiru, nego taj osećaj da smo kao porodica svi na okupu, kaže za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Jelena Kocmanović, autorka fud-bloga „Naš svaki dan”, koji na Instagramu broji više od 226.000 pratilaca.
Kako nam je rekla, kuvanju ju je privukao upravo osećaj da kada nekome pripremi obrok ta osoba u njemu i uživa. Priznala nam je da je sa brojem ljudi koji su počeli da je prate na društvenim mrežama i prate njene delicije u kuvanju, raslo i njeno umeće u kuhinji.
– Nisam bila vična kuvanju, to je bio skroz nepoznat teren za mene, a sve je počelo od jedne objave na kome je bio moj nesavršeni hleb i nesvakidašnji tekst koji je pratio isti. I sledeća objava jela je bila totalni promašaj, ali je zato prateći tekst opet bio pun pogodak. Kao i svaki naredni – otkrila nam je fud-blogerka, da na svom profilu osim jednostavnih recepata za svaki dan mogu se pročitati i zanimljive priče o raznovrsnim temama. – Pisala sam o ženi sa viškom kilograma posle porođaja, o neispavanoj mami troje dece, o anksioznosti… Pisala sam o sebi, a ljudi su se prepoznavali u tim tekstovima.
Svaki dan joj, kako nam je rekla, predstavlja izazov za kreativnost u kuhinji, iako to nekada zna da bude i prilično teško i naporno.
– Ipak, ceo taj proces od ideje do same realizacije i kada vidim krajnji rezultat je nešto u čemu se pronalazim i nešto što me ispunjava. Najvažnija mi je povratna reakcija dragih ljudi koji me prate jer je to nešto što mi daje snage i volje da budem još bolja. To je ono što me inspiriše – kazala je Jelena Kocmanović.
Popularna fud-blogerka voli da eksperimentiše u kuhinji, najviše sa slatko-slanim jelima, neobičnim kombinacijama ukusa i nesvakidašnjim začinima. Jelena ume da se snađe i kada „nema ništa u frižideru” pa onda najčešće priprema neka jela sa jajima.
– Obično se tu zatekne i neki mladi luk koji se proprži sa jajima, malo palente i dobije se odličan zdrav i ukusan obrok – istakla je autorka fud-bloga „Naš svaki dan”, koja je za naše čitaoce pripremila slasnu tortu sa krem bananicama.
V. B.
300 g keksa
1 kantica kisele pavlake 700 g (20 posto mm)
10 krem bananica
1-2 kašike šećera u prahu
Glazura
150 g bele/mlečne ili crne čokolade
100 ml slatke pavlake
Keks izlomiti, bananice iseckati, dodati pavlaku, malo šećera (probajte, nemojte da preterate da ne bude previše slatko) pa sve pomešati. Prebaciti smesu u kalup prečnika 20 cm i poravnati. Za to vreme zagrejati slatku pavlaku (ne da ključa) i u njoj istopiti čokoladu. Smesu u kalupu preliti glazurom od bele čokolade i pavlake za kuvanje. Ostaviti u frižideru da se stegne.