Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SAVRŠENE BEČKE ŠNICLE PRAVE SE SAMO OVAKO Tajna smese za pohovanje je u SAMO JEDNOM SASTOJKU

17.01.2025. 20:56 21:14
Piše:
šnicla
Foto: Pixabay

Pohovano meso voli većina ljudi, jer je specifičnog ukusa. Međutim, nekada se zbog brašna i prezli napravi veliki nered, a i smesa za pohovanje ne ispadne uvek onako kako ste želeli. Smesa za pohovanje treba da bude takva da meso ostane unutra sočno, a da korica bude hrskava.

Da biste postigli savršeno testo, morate nečega da se odreknete – a to je pivo!

Sastojci:
3 jajeta
5 kašika brašna
1 kašika prezli
1/2 kašičice soli
200 ml piva

Priprema:
Jaja umutite, pa u njih dodajte pivo, umutite. Posebno pomešajte brašno, so i prezle pa ih prosejte u vlažnu smesu, muteći metlicom da ne bude grudvica. Meso lagano osušite papirnim ubrusom, pa uvaljajte u ovu smesu, i pecite na srednjoj vatri. Ako je potrebno, još jednom ga uvaljajte u prezle.
 

Piše:
Pošaljite komentar
ISKUSNI KUVARI UMESTO PREZLE KORISTE OVU NAMIRNICU ZA POHOVANJE Daje nenadmašiv ukus i mekoću
презле

ISKUSNI KUVARI UMESTO PREZLE KORISTE OVU NAMIRNICU ZA POHOVANJE Daje nenadmašiv ukus i mekoću

14.01.2025. 17:02 17:36
BAKIN BRZINSKI RECEPT ZA POHOVANE PAPRIKE Poludećete za njim, garantujemo
Ilustracija

BAKIN BRZINSKI RECEPT ZA POHOVANE PAPRIKE Poludećete za njim, garantujemo

18.10.2024. 15:40 15:54
UKUSAN OBROK OČAS POSLA KOJEM NEĆETE ODOLETI! Otkrivamo vam recept za pohovani rolat od mlevenog mesa

UKUSAN OBROK OČAS POSLA KOJEM NEĆETE ODOLETI! Otkrivamo vam recept za pohovani rolat od mlevenog mesa

03.03.2024. 13:20 15:05