SAVRŠENE BEČKE ŠNICLE PRAVE SE SAMO OVAKO Tajna smese za pohovanje je u SAMO JEDNOM SASTOJKU
17.01.2025.
20:56
21:14
Komentari (0)
Pohovano meso voli većina ljudi, jer je specifičnog ukusa. Međutim, nekada se zbog brašna i prezli napravi veliki nered, a i smesa za pohovanje ne ispadne uvek onako kako ste želeli. Smesa za pohovanje treba da bude takva da meso ostane unutra sočno, a da korica bude hrskava.
Da biste postigli savršeno testo, morate nečega da se odreknete – a to je pivo!
Sastojci:
3 jajeta
5 kašika brašna
1 kašika prezli
1/2 kašičice soli
200 ml piva
Priprema:
Jaja umutite, pa u njih dodajte pivo, umutite. Posebno pomešajte brašno, so i prezle pa ih prosejte u vlažnu smesu, muteći metlicom da ne bude grudvica. Meso lagano osušite papirnim ubrusom, pa uvaljajte u ovu smesu, i pecite na srednjoj vatri. Ako je potrebno, još jednom ga uvaljajte u prezle.