Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SAVRŠENA RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN Zdravo jelo koje se bukvalno topi u ustima

09.12.2024. 19:31 20:02
Piše:
Izvor:
Dnevnik/Trpeza.Alo
риба
Foto: pixabay/ilustracija

Isprobajte ribu na manastirski način. Ukus je odličan, a najbitnije je što ćete svojim gostima ili ukućanima poslužiti zdrav obrok.

Potrebno je:

3 parčeta oslića 

1 glavica belog luka 

suncokretovo ulje

 svež peršun

 suvi začini

 origano, bosiljak, menta

 maslinovo ulje

Priprema:

Svi suvi začini se izmešaju, a zatim se riba, koja je isečena na parčiće, dobro prelije tim začinom i ostavi da odstoji dva sata u frižideru. Zatim se stavlja u pleh na papir za pečenje i prelije uljem (po kašičica na svako parče).

Tepsiju prekriti aluminijumskom folijom i peći oko pola sata na 200 stepeni, zatim foliju skinuti i peći još oko 15 minuta.

U činiju staviti dosta iseckanog belog luka i peršuna, dodati maslinovo ulje i so, pa sve to preliti preko vrele ribe.

Vratiti foliju na ribu i ostaviti da odstoji dok se riba ne ohladi kako bi pokupila ukuse.

Izvor:
Dnevnik/Trpeza.Alo
Piše:
Pošaljite komentar