SAVRŠENA RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN Zdravo jelo koje se bukvalno topi u ustima
Isprobajte ribu na manastirski način. Ukus je odličan, a najbitnije je što ćete svojim gostima ili ukućanima poslužiti zdrav obrok.
Potrebno je:
3 parčeta oslića
1 glavica belog luka
suncokretovo ulje
svež peršun
suvi začini
origano, bosiljak, menta
maslinovo ulje
Priprema:
Svi suvi začini se izmešaju, a zatim se riba, koja je isečena na parčiće, dobro prelije tim začinom i ostavi da odstoji dva sata u frižideru. Zatim se stavlja u pleh na papir za pečenje i prelije uljem (po kašičica na svako parče).
Tepsiju prekriti aluminijumskom folijom i peći oko pola sata na 200 stepeni, zatim foliju skinuti i peći još oko 15 minuta.
U činiju staviti dosta iseckanog belog luka i peršuna, dodati maslinovo ulje i so, pa sve to preliti preko vrele ribe.
Vratiti foliju na ribu i ostaviti da odstoji dok se riba ne ohladi kako bi pokupila ukuse.