САВРШЕНА РИБА НА МАНАСТИРСКИ НАЧИН Здраво јело које се буквално топи у устима
Испробајте рибу на манастирски начин. Укус је одличан, а најбитније је што ћете својим гостима или укућанима послужити здрав оброк.
Потребно је:
3 парчета ослића
1 главица белог лука
сунцокретово уље
свеж першун
суви зачини
оригано, босиљак, мента
маслиново уље
Припрема:
Сви суви зачини се измешају, а затим се риба, која је исечена на парчиће, добро прелије тим зачином и остави да одстоји два сата у фрижидеру. Затим се ставља у плех на папир за печење и прелије уљем (по кашичица на свако парче).
Тепсију прекрити алуминијумском фолијом и пећи око пола сата на 200 степени, затим фолију скинути и пећи још око 15 минута.
У чинију ставити доста исецканог белог лука и першуна, додати маслиново уље и со, па све то прелити преко вреле рибе.
Вратити фолију на рибу и оставити да одстоји док се риба не охлади како би покупила укусе.