scattered clouds
0°C
22.02.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

САВРШЕНА РИБА НА МАНАСТИРСКИ НАЧИН Здраво јело које се буквално топи у устима

09.12.2024. 19:31 20:02
Пише:
Извор:
Дневник/Трпеза.Ало
риба
Фото: pixabay/ilustracija

Испробајте рибу на манастирски начин. Укус је одличан, а најбитније је што ћете својим гостима или укућанима послужити здрав оброк.

Потребно је:

3 парчета ослића 

1 главица белог лука 

сунцокретово уље

 свеж першун

 суви зачини

 оригано, босиљак, мента

 маслиново уље

Припрема:

Сви суви зачини се измешају, а затим се риба, која је исечена на парчиће, добро прелије тим зачином и остави да одстоји два сата у фрижидеру. Затим се ставља у плех на папир за печење и прелије уљем (по кашичица на свако парче).

Тепсију прекрити алуминијумском фолијом и пећи око пола сата на 200 степени, затим фолију скинути и пећи још око 15 минута.

У чинију ставити доста исецканог белог лука и першуна, додати маслиново уље и со, па све то прелити преко вреле рибе.

Вратити фолију на рибу и оставити да одстоји док се риба не охлади како би покупила укусе.

Извор:
Дневник/Трпеза.Ало
Пише:
Пошаљите коментар