Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SAVRŠENA PAŠTETA OD TUNJEVINE Kremasta, ukusna i spremna za minut

18.02.2025. 21:48 21:56
Piše:
Izvor:
Dnevnik
туна
Foto: pexels/Ilustracija

Ako tražite savršenu namaz-paštetu koja je brza za pripremu, bogata ukusom i savršeno se slaže sa svežim hlebom ili krekerima, onda je ova pašteta od tunjevine pravi izbor!

Kremasta, aromatična i puna hranljivih sastojaka, postaće vaš omiljeni recept za doručak, večeru ili brzi obrok.

Sastojci:

1 konzerva tunjevine u ulju (oko 150 g)

50 g krem sira

1 kašika majoneza

1 kašičica limunovog soka

1/2 kašičice senfa

1 čen belog luka (po želji)

So i biber po ukusu

Prstohvat suvog origana ili peršuna za aromu

Priprema:

Tunjevinu dobro ocedite od ulja i stavite u činiju.

Dodajte krem sir, majonez i senf, pa sve zajedno izmešajte viljuškom ili mikserom.

Umešajte sitno iseckan beli luk (ako ga koristite), limunov sok, origano ili peršun, zatim posolite i pobiberite po ukusu.

Blendirajte kratko štapnim mikserom ako želite posebno finu, mazivu teksturu.

Poslužite na svežem hlebu, prepečenim kriškama.

Saveti za savršen ukus:

Ako želite laganiju verziju, zamenite majonez grčkim jogurtom.

Za bogatiji ukus, dodajte kašičicu kapara ili malo sitno seckanih kiselih krastavaca.

Ova pašteta se može čuvati u frižideru do dva dana, ali je najbolja kada se pojede sveža!

Isprobajte ovaj jednostavan i ukusan recept i uživajte u savršenom ukusu domaće paštete!

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pašteta od čvaraka

Recept dana: Pašteta od čvaraka

19.02.2018. 15:20 15:23