Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RUSKU SALATU MOŽETE JESTI I TOKOM POSTA Jedan sastojak daje joj poseban ukus, nećete se pokajati; Evo kako da je pripremite

13.03.2025. 13:55 13:59
Piše:
Izvor:
Espreso
руска салата
Foto: pixabay/ilustracija

Ukoliko ste ljubitelj salata, ne morate ih se odricati ni u vreme posta.

Posna ruska salata jednako je ukusna kao i mrsna, a jedan sastojak joj daje poseban šmek.

Brzo se pravi, a pored krompira, šargarepe i graška, potrebne su vam i posne šnicle od soje, koje treba natopiti u toploj vodi i prodinstati da omeškaju.

Sastojci:

- 2 srednja krompira, iseckana na kockice

- 80 g graška - 1 mala šargarepa, iseckana na kockice - četvrt crnog luka, isečenog na kockice - 1 kašičica senfa - 2 kašike kiselih krastavaca isečenih na kockice - 3 kašike posnog majoneza - 80 g posnih soja šnicli, isečenih na kockice - so - biber

Priprema:

Krompir, šargarepu i grašak obarite, ohladile i isecite na kockice. Šnicle od soje natopite u toploj vodi i prodinstajte sa začinima po želji, prohladite i isecite na kockice, kao i kiseli krastavac i luk. Sve sjedinite, dodajte posni majonez, senf, posolite i pobiberite i dobro promešajte da se ukusi sjedine.

Izvor:
Espreso
Piše:
Pošaljite komentar