RUSKU SALATU MOŽETE JESTI I TOKOM POSTA Jedan sastojak daje joj poseban ukus, nećete se pokajati; Evo kako da je pripremite
Ukoliko ste ljubitelj salata, ne morate ih se odricati ni u vreme posta.
Posna ruska salata jednako je ukusna kao i mrsna, a jedan sastojak joj daje poseban šmek.
Brzo se pravi, a pored krompira, šargarepe i graška, potrebne su vam i posne šnicle od soje, koje treba natopiti u toploj vodi i prodinstati da omeškaju.
Sastojci:
- 2 srednja krompira, iseckana na kockice
- 80 g graška - 1 mala šargarepa, iseckana na kockice - četvrt crnog luka, isečenog na kockice - 1 kašičica senfa - 2 kašike kiselih krastavaca isečenih na kockice - 3 kašike posnog majoneza - 80 g posnih soja šnicli, isečenih na kockice - so - biber
Priprema:
Krompir, šargarepu i grašak obarite, ohladile i isecite na kockice. Šnicle od soje natopite u toploj vodi i prodinstajte sa začinima po želji, prohladite i isecite na kockice, kao i kiseli krastavac i luk. Sve sjedinite, dodajte posni majonez, senf, posolite i pobiberite i dobro promešajte da se ukusi sjedine.