overcast clouds
15°C
13.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РУСКУ САЛАТУ МОЖЕТЕ ЈЕСТИ И ТОКОМ ПОСТА Један састојак даје јој посебан укус, нећете се покајати; Ево како да је припремите

13.03.2025. 13:55 13:59
Пише:
Извор:
Еспресо
руска салата
Фото: pixabay/ilustracija

Уколико сте љубитељ салата, не морате их се одрицати ни у време поста.

Посна руска салата једнако је укусна као и мрсна, а један састојак јој даје посебан шмек.

Брзо се прави, а поред кромпира, шаргарепе и грашка, потребне су вам и посне шницле од соје, које треба натопити у топлој води и продинстати да омешкају.

Састојци:

- 2 средња кромпира, исецкана на коцкице

- 80 г грашка - 1 мала шаргарепа, исецкана на коцкице - четврт црног лука, исеченог на коцкице - 1 кашичица сенфа - 2 кашике киселих краставаца исечених на коцкице - 3 кашике посног мајонеза - 80 г посних соја шницли, исечених на коцкице - со - бибер

Припрема:

Кромпир, шаргарепу и грашак обарите, охладиле и исеците на коцкице. Шницле од соје натопите у топлој води и продинстајте са зачинима по жељи, прохладите и исеците на коцкице, као и кисели краставац и лук. Све сједините, додајте посни мајонез, сенф, посолите и побиберите и добро промешајте да се укуси сједине.

Извор:
Еспресо
Пише:
Пошаљите коментар