РУСКУ САЛАТУ МОЖЕТЕ ЈЕСТИ И ТОКОМ ПОСТА Један састојак даје јој посебан укус, нећете се покајати; Ево како да је припремите
Уколико сте љубитељ салата, не морате их се одрицати ни у време поста.
Посна руска салата једнако је укусна као и мрсна, а један састојак јој даје посебан шмек.
Брзо се прави, а поред кромпира, шаргарепе и грашка, потребне су вам и посне шницле од соје, које треба натопити у топлој води и продинстати да омешкају.
Састојци:
- 2 средња кромпира, исецкана на коцкице
- 80 г грашка - 1 мала шаргарепа, исецкана на коцкице - четврт црног лука, исеченог на коцкице - 1 кашичица сенфа - 2 кашике киселих краставаца исечених на коцкице - 3 кашике посног мајонеза - 80 г посних соја шницли, исечених на коцкице - со - бибер
Припрема:
Кромпир, шаргарепу и грашак обарите, охладиле и исеците на коцкице. Шницле од соје натопите у топлој води и продинстајте са зачинима по жељи, прохладите и исеците на коцкице, као и кисели краставац и лук. Све сједините, додајте посни мајонез, сенф, посолите и побиберите и добро промешајте да се укуси сједине.