Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Vinski gulaš

22.02.2019. 19:48 19:52
Piše:
Foto: pixabay.com

Za mnoge, gulaš je omiljeno jelo kašikom. Da biste skuvali gust i ukusan gulaš, uz dobar komad mesa potrebno je pripremiti i odgovarajuću količinu luka, jer upravo je u njemu tajna gustoće. Važi pravilo da u gulaš ide onoliko luka koliko ima i mesa...

Sastojci:

- 500 g junetine,

- 500 g luka,

- 75 g koncentrata paradajza,

- 500 ml mesne supe (može i voda),

- 200 ml belog vina,

- 250 g krompira,

- pola kašičice kima,

- 3 lovorova lista,

- 2 kašičice slatke aleve paprike,

- 50 ml ulja,

- so

Priprema:

1. Meso iseći na kockice približno jednake veličine, pa ga propeći u dubljoj posudi na dobro zagrijanom ulju. Izvaditi ga iz posude i ostaviti sa strane.

2. Na istom ulju dinstati sitno naseckan luk dok ne omekša, pa dodati meso, kim i lovor i nastaviti s dinstanjem, podlivajući s malo temeljca ili vode.

3. Dinstati na laganoj vatri oko sat i po vremena.

4. Potom jelo posoliti, umešati crvenu papriku i koncentrat paradajza, zatim dodati vino i krompir iseckan na kockice. Nastaviti s kuvanjem 30-40 minuta, dok se krompir ne skuva.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Hortobađi palačinke

Recept dana: Hortobađi palačinke

19.02.2019. 19:33 19:37
Recept dana: Štrudla s džemom

Recept dana: Štrudla s džemom

13.02.2019. 13:10 13:13